Sport

Két magyar kosaras írásban mondta le a válogatottságot

Még korábban, pedig most épp jól jönne a játékuk.

Csodás győzelmet aratott a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitányán a címvédő Szlovénia ellen, Szombathelyen 77-75-re nyert a csapat, elsősorban annak köszönhetően, hogy sokkal jobb volt a végjátékban. Vasárnap jön a következő mérkőzés, Ukrajnában utazik a válogatott, a magyar szövetség oldalán pedig megjelent azzal kapcsolatban egy cikk, hogy a rivális magas szerkezete miatt többen is hiányolnak a magyar keretből két centert, Csorvási Milánt és Tóth Ádámot.

A két sportoló írásban jelezte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, hogy lemondja a válogatottbéli szereplést. Csorvási Milán három éve, Tóth Ádám két éve küldte el erről szóló levelét

olvasható Bodnár Péter, a szövetség főtitkárának nyilatkozata a hunbasket.hu-n.

Bodnár elmondta, ez nem jelenti azt, hogy nem is látnák őket szívesen. Ám amíg nem jelzik, hogy meggondolták magukat, addig nem küldenek nekik meghívót.

Jelen állás szerint az Ukrajna elleni lesz Ivkovics Sztojan utolsó mérkőzése a válogatott szövetségi kapitányaként. A szakember januárban jelezte, hogy leül a kaposvári NB I-es csapat kispadjára, ugyanakkor a szövetség egyik elvárása a szövetségi kapitányok felé, hogy ne vállaljnak munkát élvonabeli csapatnál. Ivkovics a Szlovénia elleni győzelem után elmondta, dolgoznak a megoldáson.

Aki nem becsüli meg a magyar kosarasokat, az rossz ember
Ivkovics Sztojan és a szövetség kapcsolata olyan, mint egy házasság: a hetedik év kritikus.

A szlovének és az ukránok mellett még Ausztria a mieink csoportellenfele, három válogatott kijut a 2021-es Európa-bajnokságra, amit Csehországban, Grúziában, Németországban és Olaszországban rendeznek.

A nyitóképen Csorvási Milán (balra) még a Körmend játékosaként látható, a mostani szezonban már az Alba Fehérvárban játszik. Fotó: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik