Sport

Ilyen húsz percet ritkán produkál a Szeged kézicsapata

Óriási mérkőzésen, hatgólos hátrányról fordítva győzött a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a PSG ellen a Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában, a mérkőzés hőse a tízgólos spanyol irányító-átlövő, Joan Canellas volt.

Idegőrlő BL-rangadón, hatgólos hátrányból fordítva verte a Szeged a PSG-t
Fantasztikus feltámadást produkált a magyar csapat a kézilabda-Bajnokok Ligájában.

„A szegedi közönségnek óriási szerepe volt a győzelmünkben. Frenetikus hangulatot varázsoltak a csarnokunkba, ami minket feltüzelt, az ellenfelet pedig pont a legfontosabb pillanatokban bénította meg. Amilyen büszkén szurkoltak végig, olyan büszkék vagyunk mi is rájuk” – mondta a 33 éves játékos a MOL Csapatnak.

A meccs egyik fordulópontja a második félidő eleje lehetett, amikor a vendégek nagyon bekezdtek, és megléptek hat góllal.

Ez volt a szegedi BL-csoda kulcsa
Egyszerűen hangzik, mégsem tudja bárki megcsinálni.

„Ezek azok a pillanatok, amikor előfordul, hogy a játékosok fejben elengedik a meccset, hiszen egy PSG erősségű ellenféllel szemben mínusz hatról felállni óriási feladat. Mi azonban, a hátunk mögött ezzel a csodálatos közönséggel, ezt nem tehettük meg.

Nem mondanám, hogy ez volt a legjobb meccsünk, de hogy a második félidő utolsó 20 perce a legjobb periódusa volt a Szegednek, mióta itt vagyok, abban nincs vita

– tette hozzá büszkén.

A szegediek brutális sorozatban vannak, a PSG elleni rangadó után szerdán már a Bundesliga-bajnokkal találkoznak Flensburgban, aztán jön egy magyar rangadó a Tatabánya ellen, és még februárba belefér egy barcelonai túra is.

„Nagy öröm, hogy legyőztük a francia bajnokot, de nem felejthetjük el, hogy az Aalborg ellen előtte pontot veszítettünk. Kicsit még ingadozó a játékunk, a kiegyensúlyozottság még akár egy meccsen belül is hiánycikk, viszont egy fontos dologban sokat fejlődtünk: már nem ver meg minket senki nagyon” – folytatta Canellas.

Kiemelt fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik