Sport

A darts királynője újabb történelmi meccset játszott

A legjobb dartsjátékosokat magában foglaló Premier League második fordulóját tartották csütörtökön. A nottinghami állomáson aktuális kihívóként az a Fallon Sherrock is lehetőséget kapott, aki a dartsvébén első női játékosként tudott meccset nyerni a férfiak között. A vébén berobbanó dartsos pedig az újabb sorozatban sem vallott szégyent.

Súlyos vesebetegségét és a kritikákat is legyőzte a dartsvébé női sztárja
Fallon Sherrock arca a gyógyszeres kezelés miatt elváltozott, így folyamatosan gúnyolták. Ma már imádja őt a közönség.

Glen Durrant volt az ellenfele, aki erős kezdés után egy könnyű kiszállót elrontott, amitől Sherrock felbátorodott és 3-3 után előbb 92-ről kiszállva brékelt, majd 5-3-ra elhúzott. Durrant sok hibával játszott, de egy óriási hajrával megmentett saját magának egy pontot, 6-4-ről ugyanis 6-6-ra mentette a meccset.

Fallon Sherrock ezzel tovább írja a dartstörténelmet, hiszen ő lett az első női játékos, aki a Premier League-ben szerepelt, ráadásul egyből pontot is szerzett.

A világelső Michael van Gerwen nagyon simán legyőzte Daryl Gurneyt (7-1), Gary Anderson és Peter Wright nem bírt egymással (6-6), ahogyan Gerwyn Price és Michael Smith összecsapása is döntetlennel zárult. Rob Cross viszont nagy csatában legyőzte David Aspinallt 7-5-re.

Eredmények – Darts Premier League, 2. forduló

Glen Durrant (angol) (92.21)–Fallon Sherrock (angol) (87.36) 6–6
Rob Cross (angol) (94.71)–Nathan Aspinall (angol) (95.48) 7–5
Gerwyn Price (walesi) (98.11)–Michael Smith (angol) (101.71)  6–6
Gary Anderson (skót) (95.58)–Peter Wright (skót) (88.72) 6–6
Michael van Gerwen (holland) (105.05)–Daryl Gurney (északír) (93.92) 7–1

Kiemelt kép: Alex Pantling/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik