Sport

Itt az első női dartsos, aki meccset nyert a PDC-vébén

Az idei dartsvébén a 96 induló között két női versenyzőt is találhattunk, egyikük, a japán Szuzuki Mikuru közel állt a csodához James Richardson ellen: 0-2-ről egyenlített, de a mindent eldöntő legben már nem dobott elég pontosan.

Ami Szuzukinak nem jött össze, azt megcsinálta az angol Fallon Sherrock, aki a PDC-vébék történetében első nőként tudott meccset nyerni.

A 25 éves Sherrock 2015-ben második lett a másik rangos szervezet, a BDO női világbajnokságán, most pedig honfitársával, Ted Evettsszel találkozott az első körben.

Evetts 2-1-re vezetett a játszmákat tekintve, de a folytatásban Sherrock sokkal jobban koncentrált, elsősorban a kiszállózásnál volt jobb ellenfelénél. A döntő játszmában Sherrock 2-0-ra elhúzott, és bár Evetts szépített, a negyedik legben egy dupla 18-as kiszállóval a közönség által támogatott nő nyerte a meccset.

Bár az összesített (91,12-91,50) és az első kilencnyilas átlaga (99,17-105,29) gyengébb volt, mint Evettsé, de neki volt több száz fölötti dobása (27-24) és száznyolcvana (6-4), és volt egy olyan leg, amit 106-ról zárt le.

Szóhoz sem jutok, köszönöm mindenkinek. Nagyon boldog vagyok, mert úgy érzem, tettem valamit a női dartsért. Még nem tudom elhinni, ráadásul a legnagyobb eseményen jött össze ez a győzelem. Ez életem egyik legnagyobb pillanata, sikerült történelmet írnom

– nyilatkozta Sherrock, aki a következő körben az osztrák Mensur Suljoviccsal játszik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik