Sport

A Davis Kupa-selejtezőt is bebukhatja Magyarország

Kérdésessé válhat a Belgium elleni tenisz Davis Kupa-selejtező magyarországi megrendezése. Erről Juhász Gábor, a magyar szövetség (MTSZ) sportigazgatója és a DK-válogatott menedzsere nyilatkozott az MTI-nek, azt mondta:

ha a kormány nem kívánja támogatni a párharc lebonyolítását, akkor az MTSZ nem tudja megszervezni az eseményt, amelynek a tervek szerint a debreceni Főnix Csarnok ad otthont március 6-án és 7-én.

A sportigazgató kifejtette, ha az MTSZ jelzi a nemzetközi szövetségnek (ITF), hogy nem tudja megrendezni az osztályozót, akkor súlyos pénzbírságra számíthat, emellett az ITF Belgiumnak adhatja a rendezői jogot, illetve ha a belgák nem kívánják lebonyolítani a párharcot, akkor semleges helyszínen kerülhet rá sor.

Mi úgy tudjuk, hogy a rendezési költségeket drágítja, hogy az MTSZ tervei szerint mobil salakpályán rendeznék a mérkőzéseket, miközben Fucsovics Márton az Australian Openen bizonyította, hogy gyors, kemény borításon a legjobb 16 közé is be tud jutni (ahol csak Roger Federer tudta megállítani), míg Balázs Attila nemrég Bangkokban nyert meg egy keménypályás tornát.

Fucsovics megnyerte az első szettet, aztán jött a Federer-henger
Először tudott szettet nyerni a svájci zseni ellen.

Információink szerint a magyar szövetség elnöke, Szűcs Lajos levelet írt Szabó Tündének, az EMMI sportért felelős államtitkárának, amiben jelezte a problémát, valamint azt, hogy a torna megrendezése csak úgy lehetséges, ha a kormány támogatni tudja azt. Ha nem, akkor a büntetés mellett legrosszabb esetben kizárhatják és visszasorolhatják a legalacsonyabb csoportba a magyar csapatot. Ami már csak azért sem lenne szerencsés, mert ennek a selejtezős párharcnak a győztese a novemberi, 18 csapatos madridi DK-fináléban játszhatna a világ legjobb csapataival.

Mindez azután következhet be, hogy a Hungarian Ladies Open elnevezésű WTA-tornát 16 nappal a rajt előtt kellett lefújni.

Végleg lefújták a magyarországi fantomtenisztornát
Hetek óta kérdéses, mi lesz a Hungarian Ladies Opennel, végül a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg.

A nyitóképen Balázs Attila játszik az ukrán Ilja Marcsenko ellen a Magyarország – Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozón Budapesten, 2019 szeptemberében. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik