Sport

Babos Tímea páros társa: „Szerencsés vagyok, hogy vagy nekem”

Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal oldalán megnyerte a női párost az Australian Openen. A fináléban 6:2, 6:1-re verték az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh duót, gyakorlatilag esélyt sem adtak nekik a végső győztesek.

Babosék lesöpörték az ellenfelet az Australian Open döntőjében
Harmadszor nyert Grand Slam-tornát a magyar teniszező francia párospartnerével.

A trófea átvételekor a győztes kettős élőben mondhatott köszönetet mindenkinek nézőktől, szponzorokon át edzőkig, ám Mladenovic azonban némileg váratlanul partnerét is dicsérte.

Szeretnék köszönetet mondani a legfontosabb embernek, aki most a pályán áll. Itt van mellettem: Tímea, a páros társam, de ő sokkal több ennél. Rengeteg mindenen mentünk keresztül a pályán és azon kívül is, nélküle valószínűleg nem lennék itt. Ő tudja, miről beszélek. Köszönöm, hogy a lehető legjobb partner vagy a számomra, szerencsés vagyok, hogy vagy nekem

– mondta a francia játékos.

Találgatások szerint arra utalt többek közt Mladenovic, hogy amikor két év után szakított az osztrák Dominic Thiemmel decemberben, Babos nem csak érzelmi támogatást nyújtott partnerének, hanem visszautasította, hogy a sajtónak beszéljen a történtekről. A jelek szerint sikerült lelket öntenie a páros partnerébe, aki kiváló játékkal hálálta ezt meg.

Kiemelt kép: Fred Lee/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik