Sport

Elmarad az idei Nagy Futam

2013 óta minden évben megrendezték a Nagy Futam nevű eseményt, amelyen Budapest utcain száguldoztak a Forma-1-ből jól ismert sztárok. Tavaly a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen tartott bemutatót a belvárosban, idén azonban elmarad a rendezvény, a Forma-1-es versenynaptárba hosszabb szünet után visszakerülő Holland Nagydíj ugyanis ütközik a Nagy Futam szokásos május eleji időpontjával.

Nem az a gond, hogy nincs olyan csapat, amelyik eljönne a holland verseny idején Budapesten, hiszen több istállónak is van úgynevezett showcsapata. A nagydíjaknak azonban szigorú közvetítési szabályaik vannak, nem közvetíthetnénk a pesti eseményeket, és a szurkolók is valószínűleg inkább otthon tévéznének. Ráadásul még visszavonult F1-es pilótát sem lenne könnyű szerződtetni, amikor éles futam van, mert a többségük szakért

– magyarázta a Borsnak Wéber Gábor, a Forma-1-es futamokat itthon közvetítő M4 Sport szakkommentátora. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, az a terv, hogy jövőre visszatérjen Budapestre a Nagy Futam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik