Sport lineup

Pedofilbotrányba sodródhat a New Orleans Saints

Az amerikai AP hírügynökség azzal vádolja a New Orleans Saints NFL-csapatát, hogy a PR-részlege aktívan segítette a pedofilbotrányba került egyház vezetését. Az ügynökséghez eljuttatot dokumentumok szerint az amerikaifocicsapat a bűnök eltitkolásának módszerében is tanácsot dott.

A Saints természetesen mindent tagad, közleményük szerint az érsekség ugyan valóban kikérte a csapat véleményét, de csak annyit kapott válaszul, hogy fa lehető legrövidebben, legegyértelműbben fogalmazzanak és ne ködösítsenek.

Az már nem szerepel viszont a közleményben, hogy az egyház ellen indult, pedofilvádak miatti bírósági eljárás során a Saints ügyvédei 2020 januárjában is azért harcoltak a bíróság előtt, hogy ne hozzanak nyilvánosságra több száz 2018-19-ben küldött emailt, ahogy az érsekség is az emailek titkossága mellett érvelt.

Az egyházat mintegy húsz férfi perli és ügyvédeik szerint a birtokukba kerülő dokumentum bizonyíték, hogy a Saints fontos szerepet vállalt abban, hogy az egyház a lehető legtovább megpróbálja eltusolni a pedofilügyeket.

Kiemelt kép: Chris Graythen/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik