Sport lineup

Egy nagy visszatérő és egy tavalyi pofozógép játssza a Super Bowlt

A Kansas City Chiefs és San Francisco 49ers játssza az NFL nagydöntőjét, a Super Bowlt február 3-án, Miamiban.

A Kansas otthonában remekül kezdett a korábban a címvédő New Englandet, valamint az alapszakaszgyőztes Baltimore-t kiejtő Tennesse Titans, Greg Joseph mezőnygóljával és Derrick Henry 4 yardos futott touchdownjával 10-0-s vezetésre tettek szert a vendégek.

A Kansas egy körrel korábban, a Houston ellen is lassan kezdett, akkor 24 pontos hátrányból állt fel, most viszont már az első negyedben szépített, Tyreek Hill futott a célterületre a tojáslabdával. A Tennesse-nek erre még volt válasza, az irányító, Ryan Tannehill passzát az őt védő támadófal egyik tagja, Dennis Kelly kapta el, amivel 17-7-re vezetett a Titans.

Aztán megvillant a Kansas irányítója, Patrick Mahomes 20 yardos passzal ajándékozta meg Hillt, aki a második TD-jét szerezte a meccsen.

Az első félidő zárasaként Mahomes futott egy bravúros TD-t, a célterület közelében egy szerelési kísérletet is megúszott, így már a Kansas állt jobban (21-17).

Az utolsó negyedet Damien Williams révén touchdownnal kezdte a Kansas, aztán jött egy újabb nagy játék Mahomestól, akinek sok ideje volt, és 60 yardos passzt osztott ki Sammy Watkinsnak. 35-17-nél lefutottnak tűnt a meccs, a Tennessee nem is tudott csodát tenni, Anthony Firkser TD-je révén már csak kozmetikázott az eredményen.

Az Amerikai főcsoport második kiemeltje, a Kansas 1969 után jutott ismét a Super Bowlba, Mahomes pedig Joe Montana után a második irányító lett, aki egynél több playoffmeccset zárt 250 passzolt, 50 futott yarddal és 3 TD-átadással.

A másik mérkőzésen a San Francisco szétfutotta a Green Bayt, amely nem tudta tartani Rasheem Mostertet, aki elképesztő teljesítményt nyújtott, 220 yardot futott, és négy TD-t szerzett. Egy körrel korábban, a Minnesota ellen is nagyon jól működött a 49ers futójátéka, akkor Tevis Coleman hozta a yardokat, most pedig Mostert, akinek a 220  yardos teljesítménye franchiserekord, a rájátszásban pedig minden idők második legjobb mutatója.

Az első félidő után 27-0-ra vezetett a kaliforniai csapat, ez a hátrány pedig ledolgozhatatlan volt a második félidőben kicsit magára találó Green Bay számára. A San Francisco tavaly mindössze négy győzelemmel zárta az alapszakaszt, idén viszont 13-3-as mérleggel megnyerte az NFC-t, és 2013 után ismét készülhet a Super Bowlra.

Akkor 34-31-re kikapott a Baltimore-tól, most viszont nagyon nehéz jósolni, de az biztos, hogy a San Francisco védekezésben és támadásban is nagyon erős, a Green Bay ellen például alig használta egyik legjobbját, a tight end George Kittle-t.

NFL, főcsoportdöntők:

Amerikai főcsoport:
Kansas City Chiefs (2. kiemelt) – Tennesse Titans (6.) 35-24

 

Nemzeti főcsoport:
San Francisco 49ers (1.) – Green Bay Packers 37-20

Kiemelt kép: EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik