Sport

Aján Tamás tiszta vizet öntött a pohárba

Szemben a hazai és nemzetközi médiában megjelent közlésekkel, nem függesztett fel az IWF elnöksége a szerdai dohai rendkívüli ülésén –mondta Aján Tamás az MTI-nek pénteken.

Aján Tamást 90 napra félreállították
A botrányba keveredett súlyemelő-szövetség felfüggesztette saját elnökét.

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke elmondta, hogy az ülésen napirenden szerepeltek az ARD német televízió január 5-i riportfilmjében megfogalmazott vádak és gyanúsítgatások, amelyeket ismételten visszautasított.

A filmben elhangzottak miatt, az elnökség tényszerű tájékoztatásának céljával az általam összehívott katari ülésen én magam ajánlottam fel, hogy átmenetileg átengedem a terepet egy független vizsgálat lefolytatása érdekében. Az erre a feladatra elnökségi tagokból összeállított ad-hoc testület élére Ursula Papandreát, az IWF amerikai alelnökét kértük fel

– nyilatkozta az IWF elnöke, aki ötödik ciklusát tölti.

„Hadd szögezzem le: továbbra is én vagyok a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke.”

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke elmondta, hogy az ülésen napirenden szerepeltek az ARD német televízió január 5-i riportfilmjében megfogalmazott vádak és gyanúsítgatások, amelyeket ismételten visszautasított. A 81 éves sportdiplomata elmondta, hogy a testület javaslata alapján külső szakértőket fognak bevonni a munkába, amelynek célja az ARD vádjainak kivizsgálása.

Aján szerint néhány elnökségi tag az ülés vége előtt és a hivatalos IWF-közlemény kiadását megelőzve, “talán a saját vágyait tükrözően valótlanul azt közölte a sajtóval, hogy felfüggesztették”.

Kiemelt kép: GOH CHAI HIN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik