Sport

Aján Tamás: Megkeseredett emberek támadnak, egy tíz éve lezárt ügyet felemlegetve

A német ARD televízió dokumentumfilmjében súlyos korruociós vádakkal támadják Aján Tamást, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnökét. A tévécsatorna vasárnap este mutatta be azt a filmet, amelyben a doppingellenőrzések elhanyagolásával és sikkasztással vádolták a szövetséget: 5,5 millió dollárnak nyoma veszett a szervezetnél.

„Vérlázító” – belső harcba keveredtek a magyar doppingellenőrök
Tiszeker Ágnes szerint arról senki nem beszél a Magyar Antidopping Csoport kapcsán, mennyi doppingesetet tártak fel, cserébe most korruptnak állítják be őket.

Ezzel kapcsolatban kereste meg a Blikk Aján Tamást, aki elárulta, az elnökválasztáson ellene veszítő két sportvezető szólal meg a filmben, amely így egy lejáratókampánnyá vált.

Nagyon elkeserít. Ez igazságtalan támadás ellenem. Nem lepett meg, hogy Baumgartner és Urso a nevét adja ehhez a lejáratókampányhoz. Megkeseredett emberek támadnak, akik egy tíz éve hivatalosan lezárt ügyet próbálnak felmelegíteni, ezzel igyekeznek ártani nekem

– mondta az IWF elnök.

Aján arról is beszélt, hogy Lausanne-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetői előtt védi majd meg magát a vádakkal szemben.

Kiemelt kép: GOH CHAI HIN / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik