Sport

82 gólt kaptak a hős bolíviai kézilabdázók a leggagyibb világversenyen

2021-ben 24 csapat helyett már 32 vehet részt az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, de a létszámemelést nagyon sok minden nem támasztja alá.

Tavaly a komolyabb kézilabda-kultúrával rendelkező kiscsapatok közül Angola mínusz 39-es, Dél-Korea mínusz 40-es, Szaúd-Arábia mínusz 47-es gólkülönbséggel zárta a csoportkört – jövőre pedig az emelés következtében hat afrikai, négy ázsiai és négy dél-amerikai válogatott is indulhat.

Főleg utóbbi számadat vicces, hiszen a jelenleg is zajló kontinenstornára összesen hat válogatott nevezett, azonban Peru az utolsó pillanatban visszalépett. A dél-amerikai szövetség – tartva attól, hogy az IHF esetleg rosszallaná, hogy egy ötfős tornáról négy kvalifikálja magát – négy nappal a viadal kezdete előtt felkérte Bolíviát, ugorjon be.

Az amatőrök meg is tették, komédiává silányítva az egészet: Bolívia bemutatkozásként 82-7-es vereséget szenvedett Argentínától. Nacho Pizarro 20 gólt szerzett.

Gondoljunk bele: Chile és Paraguay rossz napot fog ki, a bolíviaiak pedig megtáltosodnak, ebből vb-részvétel is lehet. Bár azért ezen meglepődnénk – de mi, magyarok szeretünk számolgatni.

De nem ez az egyetlen baj, az argentin delegáció képeket is közölt a brazíliai helyszínen uralkodó állapotokról. A válogatott hétfőn érkezett meg a helyszínre, de a közlekedéssel, a szállással és az étkezéssel is problémák voltak, nem beszélve a létesítmények állapotáról és a szervezésről.

Diego Simonet a közösségi oldalakon tett közzé egy fotót, amelyen az látszik, hogy a ’70-es évekből megmaradt busszal zötyögnek a helyszínre, Maringába. A járművön nincsen csomagtartó, így a bőröndök is az üléseken utaztak.

De a Montpellier játékosa segédkezett abban is, hogy lelógó a villanyvezetéket megemelje egy deszkával, különben a busz elakadt volna.

A hotelben kiderült, a szobákban nincsen légkondicionáló, az ágyak bolhásak, a reggeli pedig olyan sovány és hiányos, hogy végül át kellett költözniük egy másik helyre, hogy megfelelő táplálékot kapjanak.

Amikor azt hitték, ennél rosszabb nem lehet, akkor kiderült, a mérkőzés helyszínén a szervezők nem biztosítottak meccslabdákat, végül az argentin válogatott a bemelegítő labdákat adta kölcsön, hogy megrendezhessék a mérkőzést. A meccset egyébként online élőben közvetítették volna, de – minő csoda! – a csarnokban nem volt internetkapcsolat.

Eredmények, első forduló

Argentína-Bolívia 82-7
Uruguay-Chile 28-25
Brazília-Paraguay 46–19

Kiemelt fotó: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik