Sport

Kocsmázni voltak a svéd kézisek, balhé lett belőle

Négy svéd kézilabdázót is rajtakaptak, hogy az Európa-bajnokság ideje alatt kocsmázni mentek. A skandinávok programjában szerdán és csütörtökön nem volt mérkőzés, ezért aztán szerda este elmentek iszogatni egy kicsit.

Másnap aztán a helyi lapok is foglalkoztak az üggyel, majd a Svéd Kézilabda-szövetség is beszámolt róla, hogy Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson és Kim Ekdahl Du Rietz csakugyan görbe estét tartott. A négyes az egész csapat előtt kért bocsánatot a kihágásért.

Hibáztunk és vállaljuk a felelősséget a tettünkért. Mindenkitől bocsánatot kértünk már, de szeretnénk ezúttal a szurkolóinktól is elnézést kérni

mondta Gottfridsson a szövetség honlapjának.

A svéd válogatottnál maximum két ital megengedett, az is csak külön engedéllyel, de a négy játékos nem kapta meg a szövetség jóváhagyását. A beszámolók szerint a kézilabdázók normálisan viselkedték és zárórakor gond nélkül távoztak, így komoly retorzióra nem kell számítaniuk.

Robert Wedberg, a szövetség főtitkára viszont vizsgálatot ígért az Eb után, akár még szigorúbb szabályok várhatnak a válogatottra a jövőben.

Kiemelt képen Kim Ekdahl Du Rietz a lengyelek elleni győztes meccsen. Fotó: Bjorn LARSSON ROSVALL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik