Sport lineup

Újabb bődületes meglepetés az NFL rájátszásában

A Tennessee Titans 28-12-re nyert az alapszakaszgyőztes Baltimore Ravens otthonában az NFL főcsoport-elődöntőjébe.

A Titansben – amely az első körből a címvédő New England vendégeként nyerve jutott továbbDerrick Henry elképesztő, 195 yardot szerzett, ezzel az NFL történetének első futója lett, aki három egymást követő mérkőzésen legalább 180 yardot termelt futás révén.

Henrynek emellett a találkozón egy trükkös játékból volt egy touchdown-passza is, futójátékos 1987 óta először adott hatpontos átadást a rájátszásban.

7.55-nél látható Henry nagy passza:

A Ravensben – amely ezt megelőzően sorozatban 12 győzelmet aratott a ligában – az irányító Lamar Jackson ugyan passzolt 365 és futott 143 yardot, de háromszor is elvesztette a labdát. A Titans 2002 óta először jutott az Amerikai Főcsoport döntőjébe.

A Nemzeti Főcsoport első elődöntőjében a San Francisco 49ers magabiztosan győzött vendége, a Minnesota Vikings felett. A találkozó leginkább a hazai védelem dominanciájáról, illetve a remek futójátékáról szólt.

A 49ers története során 16. alkalommal játszhat főcsoportdöntőt, ami rekord, így a Pittsburgh Steelersszel holtversenyek vezeti ezt az örökranglistát.

NFL, főcsoport-elődöntő:

Amerikai Főcsoport:
Baltimore Ravens – Tennessee Titans 12-28

később:
Kansas City Chiefs – Houston Texans 21.05

 

Nemzeti Főcsoport:
San Francisco 49ers – Minnesota Vikings 27-10

később:
Green Bay Packers – Seattle Seahawks, hétfő 0.40

Kiemelt kép: Rob Carr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik