Sport lineup

Brady után újabb legenda vallott kudarcot a rájátszásban

A Minnesota Vikings óriási csatában, hosszabbítás után nyert a New Orleans Saints otthonában az NFL rájátszásának első fordulójában.

A hazaiak a zárónegyedben tízpontos hátrányukat ledolgozva egyenlítettek, így jöhetett a ráadás, amelynek első támadásában Kirk Cousins előbb Adam Thielennek adott egy 43 yardos passzt, majd Kyle Rudolph kapott tőle egy touchdown-átadást, amivel lezárta a találkozót. A Vikings sikerében nagy szerepe volt a futó Dalvin Cooknak, aki 28 labdacipelésből 94 yardot szerzett, közte két touchdownnal.

A hazaiaknál a 40 éves irányító Drew Brees egyszer eladta a labdát, egyszer pedig kiütötték a kezéből, így hiába zárt 208 yarddal és egy TD-passzal, mégsem volt igazán jó meccse. A Saints legjobbja a harmadik számú irányító, Taysom Hill volt, aki csapata első TD-je előtt 50 yardos passzal juttatta az endzone közelébe a New Orleanst, de futásokból is összehozott összesen 50 yardot, és volt egy elkapott TD-je is a negyedik negyedben, úgyhogy rajta igazán nem múlt semmi.

A Minnesota után a Seattle is idegenben győzött, a Philadelphia számára sokba került, hogy első számú irányítója, Carson Wentz agyrázkódás miatt korán az öltözőbe vonult.

Wentznek nincs szerencséje 2017-ben keresztszalag-szakadás miatt a 13. játékhéten kidőlt, az Eagles pedig az őt helyettesítő Nick Folesszal nyerte meg a Super Bowlt, azóta a mostani volt az első teljes idénye, de első rájátszásmeccsén ismét megsérült Jadeveon Clowney szerelése után.

Helyére a 40 éves Josh McCown érkezett, akivel nem sikerült TD-t elérnie a Philadelphiának. A Seattle viszont kétszer is bevitte a labdát a célterületre, az egyik touchdownt a nagy visszatérő, Marshawn Lyncvh szerezte, aki utoljára öt éve hozott össze TD-t a playoffban.

A Seahawks győzelme azt jelenti, hogy a Nemzeti főcsoport (NFC) elődöntőjében az első kiemelt San Francisco 49ers a Minnesota Vikingset fogadja, míg a második helyen rangsorolt Green Bay Packers a Seattle-t. Az Amerikai Főcsoportban (AFC) Baltimore Ravens-Tennessee Titans és Kansas City Chiefs-Houston Texans találkozót rendeznek.

NFL, rájátszás, 1. forduló:

Nemzeti Főcsoport (NFC):
Philadelphia Eagles – Seattle Seahawks 9-17
New Orleans Saints – Minnesota Vikings 20-26 – hosszabbítás után

 

A főcsoport-elődöntő párosítása:
San Francisco 49ers – Minnesota Vikings, szombat 22.35
Green Bay Packers – Seattle Seahawks, hétfő 0.40

 

Amerikai Főcsoport (AFC):
Houston Texans – Buffalo Bills 22-19 – hosszabbítás után
New England Patriots – Tennessee Titans 13-20

 

Az elődöntő párosítása:
Baltimore Ravens – Tennessee Titans, vasárnap 2.15
Kansas City Chiefs – Houston Texans, vasárnap 21.05

Kiemelt kép: Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik