Sport

Olimpiai bajnokot verve szerzett aranyérmet a férfi párbajtőrcsapat

Az olimpiai részvétel kiharcolása szempontjából fontos aranyérmet nyert a magyar férfi párbajtőr-válogatott, miután egyéniben Siklósi Gergely is megállíthatatlan volt a heidenheimi világkupaversenyen.

Siklósi olimpiai bajnokot verve nyert világkupát
Heidenheimben magyar siker született a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében.

A Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Andrásfi Tibor alkotta csapat a 32 között fölényesen, 45-36-ra verte a cseheket, majd a nyolcaddöntőben még nagyobb különbséggel, 45-28-ra a hongkongiakat. A legjobb nyolc között jött az első bravúr az oroszok 45-32-es legyőzésével, és a felétől gyakorlatilag sima volt a svájciak ellen 45-34-gyel zárult elődöntő is.

Az aranyért a franciákkal kellett vívni, a magyarok vezettek a negyedik párharc után öt tussal, majd két vereséggel már az ellenfélnél volt az előny egy találattal. Két döntetlen után utolsóként Berta vívott a csapatban olimpiai aranyérmes, egyéniben világbajnok és háromszoros Eb-győztes Yannick Borellel, akit 8-5-re legyőzött, így két tussal, 45-43-ra nyert a magyar csapat.

A férfi párbajtőrözőknek nagyon kell minden siker, mert a vébén elért 11. helyezéssel, majd a berni állomás kilencedik helyével eltávolodtak az olimpiai szerepléstől. Nem csoda, hogy a szövetség nagyon örült az aranyéremnek.

A feladat java még előttünk áll, de azért ma este örüljünk ennek a hétvégének. A világ egyik legnagyobb párbajtőrversenyén, az olimpiai kvalifikációs időszakban két magyar aranyérem született, ez nem igényel különösebb kommentárt. Ugyanakkor ezzel az eredménnyel tudtuk egalizálni a gyengébben sikerült budapesti világbajnokságot, minden a további két viadalon dől el

– mondta a hunfencing.hu-nak Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány.

A férfi tőrözők Párizsban versenyeznek a hétvégén, a magyarok közül egyéniben Dósa Dániel került fel a főtáblára, ahol az első fordulóban szoros mérkőzésen, két tussal kikapott a brit Richard Kruse-tól. A női tőrözők lengyelországi viadalán, négy magyar szerepelt a főtáblán egyéniben. Mohamed Aida, illetve Pásztor Flóra és a junior korú Pöltz Anna a legjobb 32-ig jutott.

Végeredmény – vívó világkupa, Heidenheim, férfi párbajtőrcsapat

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 45:28 (Rédli +11, Berta +3, Siklósi +3).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:32 (Siklósi +4, Rédli +3, Andrásfi +3, Berta +3).

Elődöntő: Magyarország-Svájc 45:34 (Berta +7, Siklósi +3, Rédli +1).

Döntő: Magyarország-Franciaország 45:43 (Siklósi +2, Berta +1, Andrásfi 0, Rédli -1).

Végeredmény:
1. Magyarország (Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely)
2. Franciaország,
3. Svájc.

Kiemelt kép: hunfencing.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik