Sport

Fucsovics: Annyi kritikát kaptam, hogy reagálnom kell rá

Fucsovics Márton a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, ahol ment is két kört, az elsőben rögtön a nyolcadik kiemelt amerikai Francis Tiafoét verte.

A negyeddöntőben aztán váratlanul sima vereségbe szaladt bele, Miomir Kecmanovic ellen mindössze két játékot nyert, 57 perc alatt kapott ki 6-2, 6-0-ra. A Nemzeti Sport cikke szerint nem volt könnyű dolga, eleve csúszott a mérkőzés és a parkolóban kellett bemelegítenie, de azért így is elég meglepő volt, hogy a világranglistán előtte nyolc helyre álló szerb dolgát meg sem tudta nehezíteni.

A magyar teniszező mindig ki szokta értékelni a mérkőzéseit a Facebook-oldalán, most egy fél napot várt ezzel.

„Annyi negatív kritikát kaptam a tegnapi meccsem miatt, hogy nem tehetem meg, hogy ne reagáljak rá pár sorban. Szóval nézzük csak mi is történt valójában. Felkészültem Dohára, a szezonra! Jól játszottam, négy meccset nyertem. Tegnapra elfogytam kicsit.

Nem fogom a rossz időre, az ellenfél szerencséjére de nem segített ez tény.

A csúcsformát az Ausztrál Openre szeretném elérni! Fizikailag és mentálisan egyaránt. Nem szeretnék megsérülni! Tegnap jó sanszom lett volna rá. Dolgozok tovább! Tiszta a lelkiismeretem! Higgyétek el, hogy nehezebb ez, mint ahogy sokszor látszik… Ma este ülök is repülőre és irány Ausztrália, ahol hétfőn már kezdődik a következő verseny…” – írta Fucsovics.

Kiemelt kép: Daniel Bockwoldt / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik