Sport

Ha Nick Kyrgios teniszpályára lép, senki sem unatkozik

Óriási show-t csinált a tenisz fenegyereke, Nick Kyrgios az ATP Kupa negyeddöntőjében. Alex De Minaurral az oldalán, Ausztrália képviseletében lépett pályára a brit Cameron Norrie, Dan Evans kettős ellen és szem nem maradt szárazon a párharc után.

Az egyéni meccsen Kyrgios magabiztosan verte Norrie-t, ezután viszont Evans, ha nehezen is, de egyenlíteni tudott De Minaur ellen. A döntés tehát a páros mérkőzésre maradt, ahol már a briteknek állt a zászló. Az ausztrálok viszont alaposan felszívták magukat, elképesztő lelkesedéssel játszva, négy meccslabdát hárítva, végül döntő rövidítésben 18-16-ra győztek.

A mindent eldöntő labdamenet végén még videózni is kellett, aztán amikor kiderült, hogy Ausztrália jutott elődöntőbe, Kyrgios előbb társa nyakába borult és a földön hempergett, majd később a vállán vitte De Minaurt.

Kírgios így még több pénzt teniszezhet majd össze az Ausztrália-szerte tombol tűzvész áldozatainak, a klasszis ugyanis januárban minden minden ásza után 200 dollárral támogatja őket. Az eddigi összeget szombaton növelheti újra, a fináléba jutásért a Spanyolország-Belgium meccs győztesével játszik Ausztrália.

Az először sorra kerülő ATP Kupán tíz napon át 24 csapat csap össze három városban, a viadal összdíjazása 15 millió dollár. A hat kvartettből az elsők és a két legjobb második jutott tovább a sydneyi negyeddöntőbe. Az elődöntőket szombaton, a finálét vasárnap bonyolítják le ugyancsak a Ken Rosewall Arénában.

ATP Kupa, negyeddöntő (Sydney):

Ausztrália – Nagy-Britannia 2-1
Nick Kyrgios-Cameron Norrie 6:2, 6:2
Alex De Minaur-Dan Evans 6:7 (4-7), 6:4, 6:7 (2-7)
Kyrgios, De Minaur-Jamie Murray, Joe Salisbury 3:6, 6:3, 18-16 – döntő rövidítés

Kiemelt kép: Matt King/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik