Sport

Rasmussent új szerződéssel a zsebében rúgta ki a kéziszövetség

Már nem Kim Rasmussen a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a dán edzőt ugyanis menesztette a magyar szövetség.

Menesztette Kim Rasmussent a kéziszövetség
Danyi Gábor és Elek Gábor párosa veheti át a női válogatott irányítását.

A döntés nem okozott nagy szenzációt, hiszen a csapat nem jutott a középdöntőbe a Japánban rendezett világbajnokságon, amelyen végül a 14. helyen zárt a válogatott. Az viszont annál érdekesebb, hogy a torna előtt még élt a bizalom a szövetség részéről, hiszen Rasmussen négyéves szerződést kapott, amelyet alá is írt.

Rasmussen síelés közben tudta meg, hogy menesztették
Furcsállja, hogy a szövetség hirtelen kihátrált mögüle, és sajnálja, hogy nem fejezheti be az elkezdett munkát a női kézilabda-válogatott élén.

Igen, igaz a hír, a Magyar Kézilabda Szövetség valóban meghosszabbította Kim Rasmussen szövetségi kapitányi szerződését a decemberi világbajnokság előtt. Hiszen erre, a hosszabbításra, minden okunk megvolt. Ugyanakkor a Rasmussen által teremtett és így kialakult helyzet miatt, tekintve, hogy a nemzetközi szövetség felfüggesztette, bizonytalanságba kerültünk. És a kvázi az életünk, a női szakág legfontosabb hétvégéjének, a márciusi győri olimpiai selejtező küzdelmeinek nem vághatunk neki egy ilyen bizonytalan szituációban

nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a szövetség operatív igazgatója, Novák András.

Novák azt mondta, lépéskényszerbe került a szövetség, és véleménye szerint a legjobb döntést hozták meg, amikor felmentették Rasmussent. Akinek utódja Elek Gábor, az FTC, valamint Danyi Gábor, a Győr edzője lehet.

Kiemelt kép: HENDRIK SCHMIDT / ZB / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik