Sport

Délelőtt eldőlhet Kim Rasmussen sorsa

Kedd délelőtt elnökségi ülést tart a Magyar Kézilabda Szövetség, amelyen két napirendi pont szerepel: a magyar női kézilabda-válogatott világbajnoki szereplése és Kim Rasmussen szövetségi kapitány sorsa, illetve a férfi kézilabda Európa-bajnokságra utazó magyar keret elfogadása, illetve a premizálás kérdése.

Utóbbiban nagy meglepetésekre nem lehet számítani, a szövetség rendszerint rá szokott bólintani a szövetségi kapitány választására. Márpedig Gulyás István hétfőn megnevezte utazó keretét, amelyből sérülés miatt Bodó Richárd és Lékai Máté is kimaradt.

Meghatározó klasszisai nélkül megy az Eb-re a kéziválogatott
Nincs orvosi csoda, Bodó és Lékai sem lehet ott az Európa-bajnokságon.

Az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a torna során a csoportkör, a középdöntő és a döntő hétvége alatt is egyaránt 2-2 cserére van lehetőség.

Kim Rasmussen: „Már tudom, kitől kell távol tartanom magam"
A magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya tartalmas monológot tett közzé közösségi oldalán.

A női vb-szereplés már érdekesebb téma, hiszen a válogatott a csalódást keltő 14. helyen végzett, ráadásul a Nemzetközi Kézilabda Szövetség eltiltotta Kim Rasmussent minden nemzeti és nemzetközi tevékenységtől. A dán szakember azért bűnhődik, mert a Románia elleni vereség (27-28) után a sajtótájékoztatón a bírókat élesen kritizálta, többször is káromkodva.

Rasmussen kiakadt a sajtótájékoztatón: Talán boldogok, mert kicsesztek velem
A magyar kézikapitány arról beszélt, hogy személye elleni támadás történt a világbajnokságon, most videón is láthatjuk, ahogy erről beszélt.

Az ügynek még nincs vége egyébként, az IHF Etikai Bizottsága továbbra is vizsgálódik. Ráadásul információnk szerint Hasszan Musztafa, az IHF egyiptomi elnöke annyira kiborult a történeteken, hogy saját hatáskörébe vette az ügyet. A magyar szövetség hiába érdeklődött a folytatásról, érdemi választ nem kapott.

Márpedig nem mindegy, hogy eltiltják Rasmussent vagy sem, ugyanis a női válogatottra március 20-22. között, egy győri olimpiai selejtező vár, ahol a világbajnokság 3. helyezettje, Oroszország, a vb-6. Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező 2. helyezettje, Kína vár rá. A négyes első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.

Kapitánykérdésben egyelőre nincsen egyetértés, úgy tudjuk, az elnökségben körülbelül fele-fele arányban vannak támogatók és ellenzők – azaz nem tudni, Rasmussen marad-e a kapitány.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Filip Singer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik