Sport

„Kim verbálisan nem küldött el senkit sehova”

Akár Kim Rasmussen marad a szövetségi kapitány, akár már kapja meg a feladatot, nagyon kevés idő áll rendelkezésre arra, hogy felkészüljön a női kézilabda olimpiai selejtezőre, nyilatkozta Siti Beáta, a magyar válogatott másodedzője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Azonnali hatállyal eltiltotta Kim Rasmussent az IHF
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség a Románia elleni vb-meccset követő sajtótájékoztató miatt döntött így.

A korábbi válogatott irányító úgy fogalmazott, szomorú az ember, amikor nem tudja elérni azt azt a célt, amiért kiment a világbajnokságra. „Egy gól adott esetben felemel, adott esetben letaszít. Nekünk is voltak olyan mérkőzésein, amelyeket, ha megcsinálunk, máris másképp alakul minden. Kétségtelen, ebben a csapatban nagyon sok van, de a fiatal tehetségeinknek még tanulniuk kell, hogy a bennünk lévő tudást minden helyzetben meg tudják valósítani.”

Siti elmondta, ugyan a keret sokat változott a 2016-os első Rasmussen-féle csapatához képest, de a szükségszerű a fiatalítás mellett akadtak gyermekvállalás miatt hiányzók, és olyan játékos is, akit sérülés miatt nélkülözniük kellett korábban.

Fejlődünk, de mindig vissza kell mennünk az alapokhoz, és így nehéz taktikailag továbblépni

– tette hozzá.

Rasmussen elküldése nem oldaná meg a magyar kézilabda problémáit
Története második legrosszabb világbajnoki eredményét érte el a magyar női kézilabda-válogatott. A szövetségi kapitány felelőssége nyilvánvaló, de a kialakult helyzetről kevésbé tehet.

A japán világbajnokságon kevés dologban mondhattuk el, hogy a nemzetközi szinten felvettük a versenyt a legjobbakkal. Még a szélsők játékát is határesetként értékelte: a tavalyi Eb-hez képest ugyanis sokkal alacsonyabb százalékban lőtték be a helyzeteket.

A románok elleni mérkőzés hajrájával és Kim Rasmussen szövetségi kapitány eltiltásával kapcsolatban azt mondta, az első félidő egyértelmű fölényét követően rárakódott mindenkire a bizonytalanság és a frusztráció – és ez a kispadra is vonatkozott.

Kimnek volt egy olyan testbeszéde, amire azt mondják, nem megengedett. De verbálisan nem küldött el senkit sehova.

A válogatott március 20-22-e között Oroszországgal, Szerbiával és Kínával játszik olimpiai selejtezőt, de Rasmussen eltiltása miatt egyelőre nem tudni, kinek az irányításával.

„A szövetségnek nagyon gyorsan állást kell foglalnia. Hogy az IHF mennyire lesz partner, mennyire gyorsan hoz döntést, azt nem tudjuk. De márciusban ezt a feladatot meg kell, meg is lehet oldani. Nagyon kevés időnk lesz, akár Kimmel, akár másik kapitánnyal körülbelül 3-4 nap marad, hogy ezt a társaságot erre a feladatra felkészítse. Ehhez kell komoly összefogás és döntés.”

Kiemelt fotó: Digisport.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik