Sport

Aranyért megy Tokióba a németek teniszcsillaga

Amíg 2018-ban megnyerte a wimbledoni tenisztornát, addig idén nem sok sikerélménye volt Angelique Kerbernek, aki korábban be is fejezte a szezont azért, hogy rápihenjen 2020-ra. A célja az olimpiai aranyérem.

„Úgy gondolom, hogy a hullámvölgyek hozzátartoznak a karrieremhez. De a múltban is bebizonyítottam már, hogy egy rosszabb év után is visszatérhetek a legjobbak közé” – mondta Kerber.

A világranglista 20. helyén álló német teniszező a szokásosnál korábban, október elején befejezte a szezonját, majd egy számára is teljesen új országba, Srí Lankára ment vakációra. Közben edzőt is keresett, így talált rá Dieter Kindlmannra, míg erőnléti edzőnek az olasz Marco Paniccival szerződtette, aki korábban többek között Novak Djokoviccsal is dolgozott.

„Szeretnék időt adni magamnak, hogy újra megtaláljam a játékomat. Csak akkor célozhatok meg újabb trófeákat, ha visszanyertem a pályán a magabiztosságom” – nyilatkozta.

2020-ra nagy tervei vannak, szeretne jól szerepelni a Roland Garroson, az egyetlen olyan Grand Slam-tornán, ahol még nem nyert, illetve jól szerepelne a német válogatottal a budapesti Fed-kupa-döntőn is.

Végül, de nem utolsósorban szeretne érmet nyerni a tokiói olimpián.

Természetesen az arany az álmom, legutóbb Rióban ezüstöt nyertem.

Kiemelt fotó: Jia Haocheng / XINHUA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik