Sport

Új női bajnokot avattak Wimbledonban

A wimbledoni tenisztorna női döntőjében az a némiképp szokatlan helyzet állt elő, hogy a világranglista 6. helyezettje játszott a 181.-el. Nem elírás az utóbbi, hiszen, ha tudjuk, hogy a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williamsről van szó, aki egy elég rázós – majdnem belehalt – szülés, és az azt követő szabadság után nem sokkal az idei, alig egy hónapja befejeződött Roland Garros előtt tért vissza, már egyáltalán nem meglepő a történet.

Serena Williams: Majdnem belehaltam a szülésbe
A kis Olympia születése után olyan komplikációk léptek fel, amelybe saját bevallása szerint is belehalt volna, ha az orvosok nem segítenek.

Serena hétszer nyert Wimbledonban (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) és szülés ide, felszedett kilók oda, meglepően simán menetelt. A 36 éves amerikai teniszezőnőt hat ellenfele közül talán épp Babos Tímea párospartnere, Kristina Mladenovic tudta kicsit megszorítani (7:5, 7:6), no és a negyeddöntőben Camila Giorgi (3:6, 6:3, 6:4), amúgy tükörsima meccsekkel gyalogolt a döntőig.

Szombati ellenfele a német Angelique Kerber az út során szintén nem szenvedett sokat (egy három játszmás meccse volt a 2. körben Claire Liu ellen – 3:6, 6:2, 6:4), és a döntőben is remekül kapta el a fonalat. 6:3, 6:3 arányban egészen simán győzte le az ezúttal meglehetősen sokat hibázó Williams asszonyt és ezzel élete első wimbledoni egyes győzelmét ünnepelte, míg összességében a harmadik GS elsőségét aratta.

Wimbledoni tenisztorna, női egyes, döntő, eredmény:

Angelique Kerber (német, 11.)–Serena Williams (amerikai, 25.) 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik