Sport

Azonnali hatállyal eltiltotta Kim Rasmussent az IHF

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal eltiltotta a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Kim Rasmussent minden nemzeti és nemzetközi tevékenységtől. A dán szakember azért bűnhődik, mert a Románia elleni sorsdöntő vereség (27-28) után a sajtótájékoztatón a bírókat élesen kritizálta, többször is káromkodva.

Rasmussen kiakadt a sajtótájékoztatón: Talán boldogok, mert kicsesztek velem
A magyar kézikapitány arról beszélt, hogy személye elleni támadás történt a világbajnokságon, most videón is láthatjuk, ahogy erről beszélt.

Az IHF beszámolója szerint már december 10-én, a világbajnokság helyszínén összeült a szövetség fegyelmi testülete és már ekkor döntött az eltiltásról, de a hírt csak december 13-án tette közzé. Az ügynek itt még nincs vége egyébként, az IHF Etikai Bizottsága továbbra is vizsgálja az ügyet.

Számunkra különösen fontos lesz a további döntés, mivel a közlemény nem tér ki az eltiltás hosszára. A magyar válogatott olimpiai selejtezőt játszik majd március 20-22. között és nagyon nem mindegy, ki vezeti majd a csapatot.

Kiemelt kép: MKSZ/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik