Sport

Kicsúszások és kigyulladt autó – Michelisznek kevés előnye maradt

Káoszba fulladt a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró hétvégéjének vasárnapi második futama a malajziai Sepangban, ahol az eső alaposan megzavarta a versenyzőket.

Michelisz már csak két futamra van a végső sikertől
Sepangban rajt-cél győzelmet aratva növelte az előnyét az összetett pontversenyben.

A rajt előtt pár perccel leszakadt az ég, és miután a mezőny egy része nem esőgumikat tetetett fel, már az első körben problémák adódtak.

Többen kicsúsztak a száraz gumikon, a 15. helyre visszaeső Michelisz Norbert sem tudta pályán tartani az autót, márkatársa, Nicky Catsburg Hyundaija pedig kigyulladt, ezért piros zászlóval megszakították a futamot.

Újra felsorakoztak a rajtrácsra az autók, szabadon lehetett gumit cserélni, így a magyar versenyző autójára is felkerültek az esőgumik.

Hosszas huzavona után az a döntés született, hogy az első kör harmadik szektorának mérőpontjánál meglévő sorrendben kezdik újra a futamot, ami azt jelentette, hogy Esteban Guerrieri a csapattársa, Nestor Girolami mögül a második helyről, Michelisz viszont csak a tizenharmadikról folytathatta az idő közben besötétedő Sepangban. Ezúttal biztonsági autó mögül indult a mezőny, amely a harmadik kör végén hagyta el a pályát.

Két körrel a leintés előtt Tassi Attila (Honda) műszaki hiba miatt feladta a futamot, de olyan helyen állt meg az autója, amelyet a versenybíróság veszélyesnek ítélt meg, így a biztonsági autó ismét a pályára hajtott.

A kaotikus futamot a safety car mögött fejezték be a pilóták, végül Guerrieri nyert, Yvan Muller a 6., Michelisz a 8. lett. Ez azt jelenti, hogy Muller hátránya 33 pont az utolsó futam előtt, így ő kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból.

Michelisz előnye 10 pont maradt Guerrierivel szemben, akivel egymás mellől, az első sorból rajtolnak majd az évad utolsó versenyén, amely az eredeti tervek 13.10-kor kezdődik, de állítólag egyórás csúszás várható.

Kiemelt fotó: Facebook/Sepang Circuit

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik