Sport

Michelisz Norbert nem akarja elkiabálni a világbajnoki címet, de bizakodó

Michelisz Norbert előtt hatalmas lehetőség áll a túraautó-világkupán (WTCR): a malajziai versenyhétvége három vasárnapi futamán világbajnok lehet. A pénteki időmérőkön ráadásul pompásan vezetett, a három futamból kettőt is a pole pozícióból várja.

Kicsit jobb helyzetben vagyunk, mint a hétvégét megelőzően, de még mindig 75 pont gyűjthető, az előnyöm pedig 15, így aztán semmi nem dőlt el. Nem szeretném azt mondani, hogy nem vagyunk jó helyzetben, mert abban vagyunk, de a végső sikerig még hosszú az út. Őszinte leszek, bizakodó vagyok

– idézte a 34 éves magyar pilótát a WTCR szombati sajtóközleménye.

Michelisz a sepangi első és harmadik futamon az első rajtkockából startolhat majd, a második versenyen a 10. pozícióból kell nekivágnia a viadalnak. A magyar pilóta 326 ponttal áll a világkupa-összetett élén, a második helyezett argentin Esteban Guerrierinek (Honda) 311 pontja van. Ő az első futamon a kilencedik, a másodikon a 10., a harmadikon pedig a második helyről startolhat.

A sepangi WTCR-hétvége első versenyét magyar idő szerint vasárnap 8.15 órakor, a másodikat 11.15 órakor, a harmadikat pedig 13.05 órakor rendezik.

Kiemelt kép: Bruno Barros / DPI / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik