Sport

Valaki szóljon a hollandoknak, hogy mi is mennénk az olimpiára

Miután a magyar válogatott nem jutott középdöntőbe a női kézilabda-világbajnokságon, nem maradt más esély a 2020-as olimpiai részvételre, mint a számolgatás.

Fájó igazság: női kéziseink nem tudnak mást tenni, mint hogy a riválisoknak szurkolnak
Van még esély rá, hogy ott legyen a csapat az olimpiai selejtezőtornán, de ez már más csapatok eredményein múlik.

A sorsunkat az Európa-bajnokság eredménysora határozza meg. A képlet egyszerű, a norvég, orosz, holland, svéd, román ötösből négynek a vb-végeredmény alapján a legjobb hétben kell lennie, hogy az olimpiai selejtezőtornára mehessünk. Norvégia és Oroszország vezeti a csoportját, velük nem lesz problémánk, viszont Románia 0 pontjához valószínűleg nem tud majd eleget gyűjteni.

A jövőnk egyelőre tehát Svédország és Hollandia kezében van, előbbi negyedik ugyan a középdöntős csoportjában, de Japán és Románia is három pontra van, a skandinávok ráadásul játszanak is még a románokkal.

Az igazi gondunk a hollandokkal lehet, akik az őket üldöző dánoktól kikaptak 27-24-re. A skandinávok Szerbia ellen játszanak majd mindent eldöntő meccset, amelynek a győztese még megelőzheti Hollandiát. Dél-Koreának már nem lesz esélye bejutni a legjobb nyolcba, a hollandok viszont kipottyanhatnak, így ez a kezünkre játszhat, de az ázsiai csapat nem egy meglepetést okozott már a vébén. Szeretnénk, ha többet már nem is okozna.

Eredmények – női kézilabda-vb, középdöntő, hétfő

Németország–Szerbia 28–29 (17–19)

Dánia–Hollandia 27–24 (14–9)

Dél-Korea–Norvégia 25–36 (10–20)

Kiemelt kép: Charly Triballeau / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik