Sport

Orrsérülést szenvedett a norvég kéziválogatott sztárja

Egy specialista is megvizsgálja Heidi Lökét, a norvég női kézlabda-válogatott beállósát, aki a Japánban zajló világbajnokság dánok elleni vasárnapi középdöntő-mérkőzésén orrsérülést szenvedett.

Nemcsak a magyarok képesek elszórni nagy előnyt a kézivébén
Elképesztő módon vesztettek pontot a spanyolok, ráijesztettek a norvégokra is.

A klasszis az első félidő végén kapott egy könyököst Lotte Griegeltől, aki megúszta kétperces kiállítással, Löke esetében viszont az a gyanú, hogy eltört az orra, és ez veszélyeztetheti a további vb-szereplését.

A norvég tv2 beszámolója szerint a mérkőzést követően Löke duzzadt, kékes színű és kissé görbe orral sétált a vegyes zónába, és a sérülése ellenére mosolyogva nyilatkozott. „Arra nem tudok válaszolni, mi van az orrommal, de szerintem nincs gond” – mondta a játékos.

Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány sem tűnt aggodalmaskodónak.

Anyám azt mondta volna, mire férjhez megy, meggyógyul

– ütötte el egy viccel a történteket.

A válogatott orvosa, Anne Froholdt ugyanakkor komoly problémaként kezelte az ügyet. „Sohasem örülök a sérüléseknek, de amikor az arc kap ütést, akkor mindig aggódom. Az orra nem úgy áll, mint korábban, ezt még hétfőn ki kell vizsgálni. Beszélünk a csapatvezetővel, specialistát kérünk, és remélhetőleg egy nap múlva tisztábban látunk” – nyilatkozta Froholdt, hozzátéve, ez több mint apróbb sérülés, így alapos vizsgálatokat végeztek Lökén, mielőtt visszaengedték a pályára a második félidőben.

Lotte Grigel a dán tv2-nek azt mondta, szerinte Lökének kellett volna sárga lapot kapnia, mert húzta a mezét, és valószínűleg akkor találta ellenfelét, amikor kibillent az egyensúlyából. De nem akarta megütni a beállóst.

Löke is tisztában volt azzal, hogy az eset nem szándékos cselekedet volt.

Lotte odajött hozzám, és azt mondta, hogy nem akart sérülést okozni. Nincs baj, ez benne van, a sport velejárója

– nyilatkozta a norvég.

A mérkőzés után az egyik norvég portál megszólaltatta Camilla Herremet, aki nem tudta abbahagyni a nevetést, amikor csapattársának az orra szóba került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik