Sport

Megvan Szabó Szebasztián első érme magyar színekben egy világversenyen

Szabó Szebasztián ezüstérmet nyert 50 méter pillangón szombaton a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A 23 éves magyar versenyző 22.35 másodperces idővel ért célba.

A Frankfurtban született, korábban szerb színekben versenyző Szabó pályafutása első érmét szerezte a magyar válogatott tagjaként.

„A száz után csalódott voltam, nem is tudtam, mire fogjam a dolgot, betegségre, vagy hogy nem tudtam úgy odaállni. Szerencsére úszásról úszásra jobban ment a dolog, délelőtt még csak a továbbjutás volt a lényeg és így estére rendben lett minden” – nyilatkozta az MTI-nek Szabó, aki a világkupa-sorozatban többször is jobb időket ment.

Az idővel nem vagyok elégedett, ugyanis két héttel ezelőtt Londonban 22.13-at úsztam, aminél alapvetően most szerettünk volna jobbat. Ha minden rendben lett volna velem, akkor csalódott lennék, hiszen az aranyért jöttem, de a körülmények tükrében örülök annak, hogy tudtam hozni egy érmet.

Övé a magyar küldöttség kilencedik érme: Hosszú Katinka négy számban (400, 200, 100 vegyes, 200 pillangó) diadalmaskodott, Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen második, 200 pillangón harmadik lett, Késely Ajna 800 gyorson lépett fel a dobogó második fokára, míg Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson végzett harmadikként.

Naná, hogy Hosszú Katinka nyerte a 200 vegyest az Eb-n
Ez már a 20. Eb-aranya volt 25 méteres medencében.

Eredmény – férfi 50 pillangó

1. Oleg Kosztyin (Oroszország) 22.23 másodperc
2. SZABÓ SZEBASZTIÁN 22.35
3. Ümitcan Güres (Törökország) 22.38

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik