Élő Sport

Megszórta a kazahokat a kéziválogatott a vb-nyitányon

Egy világesemény első meccse gyakran döcögős, nyögvenyelős, a játékosok még lámpalázasak, a körülményeket sem szokták még meg, úgyhogy ilyen szempontból ideálisnak tűnt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott Kazahsztán ellen játssza első mérkőzését a világbajnokságon.

Igaz, a múlt alapján nem ártott az óvatosság, a pekingi olimpia előtt ugyanis egy nem hivatalos meccsen négy góllal kikapott a magyar csapat, amire az akkori kapitány, Hajdu János úgy reagált, hogy
amíg a közvélemény érmet remél a csapattól, addig egy kazah öregasszony előbb hajol le a labdáért, mint a magyar játékosok.

Háfráékra már nem kazah öregasszonyok várnak a vébén
A magyar női kézilabda-válogatott Kazahsztán ellen kezd szombat délelőtt.

A mostani ellenfél az Ázsia-bajnokság negyedikjeként kvalifikálta magát a vébére, ahol sosem végzett még a 18. helynél előrébb, úgyhogy már csak ezért is sima meccsben bíztunk.

Ráadásul a magyar csapat kapitánya, Kim Rasmussen végre teljes keretből válogathatott, sem sérülések, sem gyermekáldás miatt lemondások nem nehezítették a helyzetét.

Felnőhet Rasmussen szintjére a női kéziválogatott
A keret teljes, a sorsolás jó, a kapitány a vb-elődöntő sem tartja kizártnak.

Ahogy vártuk is, nem kezdtük lehengerlően a meccset, 3-2-re még a kazahok vezettek, aztán összeállt a védekezés, a szélsőink pedig elkezdték szórni a gólokat, így a 15. percben már 10-3 volt az állás a javunkra.

Rasmussen mind a három kapusának lehetőséget adott, így húsz perc után Kiss Éva váltotta Triffa Ágnest, támadásban pedig 75 százalékos hatékonysággal lőttünk, az első félidőben a balszélső Schatzl Nadine vitte a prímet, aki ötször volt eredményes, de a másik szélen Lukács Viktória is öt gólnál tartott.

A második félidő elején ismét nem koncentrált eléggé a magyar csapat, a kazahok 4-1-re nyerték az első pár percet, de az azt követő 15 gólból tizenhármat mi szereztünk.

A Schatzlt váltó Márton Gréta nagyon vagányul játszott, ráadásul nem tudott hibázni, hét góllal, 100 százalékos lövőteljesítménnyel zárt.

Mindent elmond a magyar csapat fölényéről, hogy a mezőnyjátékosok közül csak Kovacsics Anikó és Tomori Zsuzsanna nem szerzett gólt. A vége 39-15 lett, bemutatkozásnak ez ideális volt, vasárnap magyar idő szerint 10 órától jön a spanyolok elleni rangadó. A siófoki légiós, Nerea Pena nevével fémjelzett spanyolok 15 góllal nyertek a doppingbotrány miatt megtépázott román csapat ellen.

Női kézilabda-világbajnokság, C csoport, 1. forduló:

Magyarország – Kazahsztán 39-15 (22-8)
Jacusíró
v.: Hizaki, Ikebucsi (japánok)
Magyarország: Triffa – Lukács 5, Kovács A. 1, Kovacsics, Tóvizi 1, Háfra 2, Schatzl 7. Cserék: Tomori, Klujber 3, Tóth G. 5, Szabó L. 3, Márton G. 7, Kiss É., Faluvégi 2, Vámos 3, Bíró. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
lövés/gól: 51/39, illetve 46/15
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 2/1
kiállítások: 2, illetve 0 perc

 

A csoport további eredményei:
Montenegró – Szenegál 29-25 (14-15)
Románia – Spanyolország 16-31

 

A többi csoport eredményei:
A csoport:
Norvégia – Kuba 47-16 (25-9)
Szlovénia – Hollandia 32-26 (15-14)
Szerbia – Angola 32-25 (16-12)

 

B csoport:
Dánia – Ausztrália 37-12 (17-4)
Koreai Köztársaság – Franciaország 29-27 (12-13)
Németország – Brazília 30-24 (14-11)

 

D csoport:
Svédország – Kongói DK 26-16 (11-8)
Oroszország – Kína 26-11 (13-6)
Japán – Argentína 24-20 (14-10)

Kiemelt kép: SEBASTIEN BOZON / AFP

Lukács megszórja őket

A széleken egyelőre nagyon hatékonyak vagyunk, Lukács is harmadik gólját szerezte, amivel beérte Schatzlt, majd meg is előzte, ezzel lett 10-3 ide.

Ezt már nem bírta az ellenfél edzője

Összeállt a védekezés, jöttek is a lerohanásból szerzett gólok, előbb Schatzl, majd Lukács szaladt el, így 8-3-nál a kazah kapitány időt kért.

Kezdjük elkapni a fonalat

Kovács Anna hetesével először vezettünk kettővel, aztán Schatzl szépen ejtett a szélről, így hárommal elhúztuk. 6-3.

Nem a rövidbe várta a kazah kapus

Két kazah kapufa után nem panaszkodhattunk a szerencsére, majd Schatzl lepte meg a kapust, mert a rövidbe húzta be a labdát. 4-3 ide.

Otthagytuk a kapusunkat

Háfra szerezte vissza a vezetést egy szép egyéni akció végén, de Baranovszkaja ismét egyenlíteni tudott, miután Triffa védése után bealudtak a többiek. 2-2.

Kimaradt a hetes

Klujber lőtt kapufát, a kazahok pedig Baranovszkaja révén egyenlítettek. 1-1.

Rajt!

A tokiói olimpiát célozta meg a magyar női kézilabda-válogatott, amely a világbajnokság első meccsén Kazahsztánnal találkozik. A papírforma alapján nem lehet gond, reméljük, a csapat hozza, amit elvárnak tőle.

Olvasói sztorik