Sport

A Girón is számít csapata Valter Attilára

A CCC csapata szeretné, ha Valter Attila rajthoz állna májusban a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Attila nagyon erős, az idei fejlődése igazán lenyűgöző, amikor pedig szakaszt nyert a Tour de l’Aveniren, tudtam, hogy helye van a csapatban. Most nem ígérhetem meg, hogy rajthoz fog állni az olasz körversenyen, de nagyon remélem, hogy így lesz. Azon fogunk dolgozni, hogy a lehető legjobb formába kerüljön, és olyan programot állítunk össze neki, amely előkészíti, hogy bekerüljön a nyolcas keretünkbe

– mondta Piotr Wadecki, a CCC sportigazgatója az MTI-nek.

Előretekintve elmondta: hisz benne, hogy Valter évek alatt az egyik legjobb hegyimenővé válhat. Megemlítette, a CCC az ugyancsak májusi Tour de Hongrie-n is szeretne részt venni.

Az elmúlt nyolc évben egyetlen magyar sem tekert a legmagasabb szinten, jövőre viszont Valter a CCC, míg Peák Barnabás a Mitchelton-Scott versenyzője lesz. Ezelőtt Szeghalmi Bálint 2011-ben a Lampre színeiben versenyzett a legjobbak között.

A jövő évi, 103. Giro d’Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Kiemelt kép: cccteam.eu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik