Sport

Teljes egyetértésről írt a MASZ a főpolgármesteri találkozó után

Pozitívnak és előremutatónak értékelte a Karácsony Gergely főpolgármesterrel zajlott hétfői találkozót a Magyar Atlétikai Szövetség.

A MASZ honlapján megjelent állásfoglalás szerint a megbeszélés fő témája a 2023-as, budapesti atlétikai világbajnokság volt. A felek között teljes egyetértés volt abban, hogy a magyar atléták számára is mérföldkő a 2023-as világbajnokság, hiszen hazai pályán mutathatják meg, mire képesek. A világverseny óriási lendületet ad a versenyzőknek, sportágnak, a magyar atlétika pedig hosszú távon profitálhat belőle.

A szövetség hangsúlyozta, az a cél, hogy ne csupán egy tíznapos eseményt bonyolítsanak le, hanem a világ harmadik legnagyobb sporteseménye egyben a hazai utánpótlásnak, szabadidősportnak is legyen a katalizátora.

A közleményben kiemelték, a magyar atléták jelenleg „otthontalanok”, mert az országban nincs egyetlen edzőközpont sem, ahol nemzetközi szintű felkészülés mellett versenyeket is lehetne rendezni.

A vb után pedig nemcsak az élsportolók, hanem az amatőrök is használhatják a 15 ezer fősre zsugorított Atlétikai Központot.

Ha visszamondjuk a világbajnokságot, akkor akár több tízmilliárdos kártérítési igényt is benyújthat a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, amelyet Magyarországnak kell kifizetnie, illetve ez a döntés évtizedekre visszavetheti a magyar atlétikát, az utánpótlást, a modern képzéseket, illetve lemondunk arról, hogy megannyi fiatalnak és idősebbnek sportolási lehetőséget kínáljunk

– áll a MASZ honlapján.

Kiemelt fotó: atletika.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik