Sport

A magyar atlétika jövőjét félti a vb-bronzérmes gátfutó

Miután a Kúria úgy döntött, a leendő atlétikai stadion megépítésével kapcsolatban lehet népszavazást tartani, a sportolók aggódnak, hogy a 2023-as budapesti világbajnokság megrendezése veszélybe kerülhet.

Budapest rendezi a 2023-as atlétikai világbajnokságot
Ellenfél nélkül maradt a magyar pályázat.

A világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs közösségi oldalán posztolt arról, számára mit jelentette a 2017-es vb-3. hely, és az a tudat, hogy négy év múlva Magyarország adhat otthont a világ egyik legnagyobb sporteseményének.

Hirtelen új célt kapott karrierem, ráadásul mintha fiatalodtam is volna. Nem lesz könnyű, 34 éves leszek a budapesti vb idején, de hazai közönség előtt miért ne futhatnám életem legjobbját? Miért ne lehetne éppen magyar szurkolók előtt egy felejthetetlen búcsú az atlétikától?

– írta.

Hozzátette, látta már más sportágak képviselőit, az úszó Hosszú Katinkát, a vívó Szilágyi Áront, a kajakos Kozák Danutát vagy a magyar férfi vízilabda-válogatottat, hogy nekik milyen pluszt adott a hazai pálya.

„Elbizonytalanított a jelenlegi helyzet és megijedtem attól, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság és vele együtt az atlétika jövője veszélybe kerül. Fontosnak érzem, hogy a végleges döntés előtt mindenki tudja, hogy mit jelent számunkra a hazai rendezésű világesemény és azt is, hogy az atlétikának, ami Magyarország 5. legsikeresebb sportja nincs egy igazi otthona, edzőközpontja, nemhogy nemzetközi eseményekre alkalmas létesítménye. A vb szól erről és még többről. Szól rólunk, akiknek a hazai közönség mindennél többet jelent, és szól azokról a fiatalokról, akik a hazai rendezésű vb miatt kapnak kedvet a gátfutáshoz vagy más versenyszámhoz. Nem is beszélve a nézőkről, akik életre szóló élményt kapnak!”

A Magyar Atlétikai Szövetség ugyancsak posztolt, és a magyar atlétika kampányaként emlegette, „amellyel kiállunk saját magunkért, a sportág jövőjéért és a 2023-as atlétikai világbajnokságért.”

Kiemelt fotó: atletika.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik