Belföld

Ellenzéki szavazattal nyomta át a fideszes polgármester az atlétikai stadion támogatását

A csepeli önkormányzat többsége támogatja az atlétikai stadion felépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését – erről döntött a XXI. kerületi képviselő-testület hétfőn.

A távirati iroda szerint Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere az ülés bevezetőjében arra kérte a testületet, hogy támogassa a fejlesztést. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Csepelt is érintő beruházás keretében hetvenhét hektárnyi közpark jönne létre, négyezer fával gazdagodna a terület, három gyalogos-kerékpáros híd épülne meg, és a projekt felgyorsítaná a csepeli HÉV rekonstrukcióját is.

Csepelen az a furcsa helyzet van, hogy bár fideszes a polgármester, de a testületben kiegyenlítettek az erőviszonyok. Ennek ellenére a képviselő-testület végül 11 igen szavazattal, 5 ellenében, egy tartózkodás mellett elfogadta a projekt támogatására vonatkozó határozati javaslatot.

Mivel a polgármesterrel együtt a Fidesznek összesen 9, a Buckai Egyesületnek 1 képviselője van a testületben, az összesen 11 igen szavazathoz kellett legalább egy, a 8 fős baloldali tömbből is.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Robert Ghement

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik