Sport

Majdnem elszórakozta a végét Szeged Norvégiában

A MOL-Pick Szeged 26-25-re győzött a norvég Elverum otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

A két csapat múlt vasárnap is találkozott, akkor 32-25-re győzött házigazdaként a Szeged. A vendégek keretéből ezúttal is Stefan Sigurmannsson és Alen Blazevic hiányzott.

A nyeretlen norvég bajnokcsapat a Szeged ellen szerette volna megszerezni első győzelmét a BL-ben, de a vendégcsapat Jorge Maqueda vezetésével már a mérkőzés elején jelentős fölényben játszott.

A csongrádiak a kilencedik percben már 5-1-re vezettek, majd az Elverum felzárkózott egy gólra, ám a remekül védekező Szeged 6-1-es sorozattal ismét elhúzott, és a szünetben öt találattal jobban állt.

A második félidő elején Mirko Alilovic büntetőt védett, ami jól jött csapatának, a norvégok ugyanis ötgólos hátrányban sem adták fel a küzdelmet. Állandósult a három-négytalálatos különbség, ami a vendégek horvát kapusának újabb bravúrja miatt nem csökkent tovább.

A szegediek védekezése és támadójátéka egészen az 52. percig jól működött. A hajrában azonban a norvégok 5-0-s szériát produkáltak, a Szeged pedig hét percen keresztül minden helyzetét kihagyta.

Végül Maqueda találatával megtört a jég, és a vendégeknek sikerült egy góllal nyerniük.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak svéd légiósa, Lukas Sandell volt tíz góllal. A szegediek közül Maqueda hat, Bánhidi Bence öt gólt dobott.

A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged jövő vasárnap a szlovén RK Celje PL vendége lesz, az öt győzelemmel és három vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig szombaton a lengyel Vive Kielcét fogadja a BL csoportkörében.

Eredmény, férfi BL, csoportkör, 8. forduló, A csoport:

Elverum HB (norvég) – MOL-Pick Szeged 25-26 (9-14)

 

Az A csoport állása:
1. Barcelona (spanyol) 14 pont (290-219), 2. Paris Saint-Germain (francia) 14 (250-213), 3. Szeged 13, 4. Aalborg HB (dán) 8, 5. Flensburg-Handewitt (német) 7, 6. RK Celje PL (szlovén) 6, 7. Elverum HB 1 (194-238), 8. PPD Zagreb (horvát) 1 (185-234)

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik