Sport

Nagy meglepetést okozott a Fradi a női kézilabda BL-ben

Ugyan még a második félidő közepén is öt góllal vezetett az FTC-Rail Cargo Hungária a Metz vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligájában, végül meg kellett elégednie egy ponttal.

A BL csoportkörének utolsó fordulója előtt már biztossá volt, hogy a Fradi továbbjut, az volt csak a kérdés, hány pontot visz magával a középdöntőbe. A magyar csapat a norvég Viperstől oda-vissza kikapott, a Metz 34-28-ra legyőzte Érden, így Elek Gábor nem véletlenül mondta, hogy nagyon örülne, ha egyszer pozitív meglepetést okozna csapata.

Ha felszabadultak tudunk lenni, és nem görcsölünk rá a meccsre, bármi benne lehet

– nyilatkozta.

A mérkőzés magyar szempontból szenzációsan kezdődött, a Fradi 3-0-ra, majd 6-1-re is vezetett, Bíró Blanka nagyszerűen védett, és ugyan a Metz 6-8-re felzárkózott, sikerült rendezni a sorokat, és a félidőben 14-10-re vezetett a Fradi.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött, a 43. percben már ismét öttel mentek a vendégek (16-21). Ekkor azonban jött a Fradinál egy 12 perces gólszünet, amit a Metz kihasznált, az 55. percben 21-21-nél egyenlített.

Sőt, egy perccel a lefújás előtt a holland Jurswailly Luciano találatával a mérkőzés során először előnyhöz is jutott (24-23).

Lukács Viktóriának azonban még volt egy válasza, a 24-24-es végeredmény azt jelenti, hogy az előző idényben Fina Four-résztvevő Metz sorozatban 19 hazai BL-siker után botlott, a Fradi egy pontot csak visz magával a BL következő szakaszába.

Női BL, A csoport, 6. (utolsó) forduló

Metz HB (francia) – FTC-Rail Cargo Hungaria 24-24 (10-14)
Vipers Kristiansand (norvég)-Podravka Koprivnica (horvát) 34-28 (20-13)

 

Az A csoport végeredménye
1. Metz 10 pont
2. Vipers Kristiansand 7
3. Ferencváros 5
4. Podravka Koprivnica 2

Kiemelt fotó: fradi.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik