Sport

Jókor hozta a bravúrokat a Veszprém kapusa

A Telekom Veszprém jó második félidei játékával 31-25-re legyőzte a vendég fehérorosz Meskov Breszt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati játéknapján.

A két csapat múlt szombaton is találkozott, akkor 37-30-ra győzött a magyar csapat idegenben. A hazaiak keretéből Sterbik Árpád, Lékai Máté, Kentin Mahé és Pawel Paczkowski hiányzott.

Nem akármilyen bravúrt ért el a Csurgó kézicsapata
Legyőzte a PSG üldözőjét az EHF-kupa selejtezőjében.

Jól kezdett a magyar csapat, és az 5. percben 3-1-re vezetett. A folytatásban viszont tapadt a Breszt, és a 18. percben egyenlített (8-8), és a félidőre sem sikerült előnyt szerezni.

A fordulást követően viszont már jobban összpontosított a Veszprém, fokozatosan elhúzott és ugyan Vladimir Cupara nem védett kiemelkedően (csupán 27 százalékosan), a második félidőben bemutatott bravúrjai hozzájárultak a sikerhez.

A 38. percben 18-15, a 42.-ben 22-17 volt az állás. Az utolsó negyedórában sem volt ok izgulni, biztosan győzött a Veszprém 31-25-re. A hazaiaknál Dragan Gajic, Manuel Strlek és Petar Nenadic öt-öt gólt szerzett.

A két együttesnek ez volt az ötödik egymás elleni mérkőzése idén, és mindet a magyarok nyerték. Az előző idényben BL-ezüstérmes veszprémiek mérlege a B csoportban ezzel öt győzelem mellett három vereség, egy hét múlva a lengyel PGE Vive Kielcét látják vendégül.

Férfi Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló

Telekom Veszprém – Meskov Breszt (fehérorosz) 31-25 (14-14)

Kiemelt fotó: Facebook/Veszprém Handball Team

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik