Sport

Gyászol a magyar úszósport, meghalt a világbajnok Dr. Bánki Horváth Béla

Dr. Bánki Horváth Béla az a magyar úszó, aki a a 2017-es budapesti Masters-világbajnokságon a legidősebb versenyzőjeként ugrott vízbe. Az év decemberében, a kínai Sanyában ezért díjat kapott 97 éves sportember a vizes sportokat tömörítő világszövetségtől, a FINA-tól – a 95-99 éves kategóriában négy aranyérmet nyert.

Két évvel korábban, 2015-ben a kazanyi vébén öt számban lett világbajnok, úgy, hogy 200 háton világcsúcsot úszott (5:24.20).

Szombaton a hivatalos Facebook-oldalán jelentették be hozzátartozói, hogy péntek este, 99. születésnapja előtt bő egy hónappal elhunyt a többszörös világbajnok szenior úszó.

Az 1920. december 20-án, Orosházán született sportoló 21 évvel ezelőtt indult először szenior vb-n, azóta több mint egy tucat aranyat nyert. Béla bácsi, nyugodjék békében.

Bánki Horváth Béla (Array)
Mindenki Dr. Bánki Horváth Béla akarna lenni
Pedig a szegedi úriember semmi különöset nem csinált. Csak tanárként és úszóedzőként dolgozott, odafigyelt az étkezésére és ahogy mondja, haláláig sportolni fog. Kedden, Kazanyban, 95 évesen úszott világcsúcsot. Bemutatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik