Sport

Nem akármilyen estére készül a Veszprém kézicsapata

Nem akármilyen teljesítményre készül a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely kedden egymás után két tétmérkőzést is vív a Veszprém Arénában.

17.15-től a Szpartak Moszkva lesz az ellenfél, a SEHA Ligában a felek szeptember 24-én már megmérkőztek egymással az orosz fővárosban, a magyar bajnokot akkor a másodosztályú (NB I/B-s) juniorcsapat képviselte. A felnőtt keret tagjai közül Borut Mackovsekkel és Székely Mártonnal megerősített csapat meglepetésre 26-23-ra nyert.

Óriási siker: a veszprémi juniorok győztek a SEHA Ligában
A másodosztályú juniorcsapat három góllal verte idegenben a Szpartak Moszkvát.

A helyzet most hasonló, hiszen Gulyás Péter edző ismét a fiatalokra számít, ráadásul a meccset egy Csurgó elleni bajnoki követi, azaz ezúttal nem sok játékost kaphat a felnőtt csapatból. Ami biztos, hogy egy kapusra és egy balátlövőre szükség lesz.

Nagy dolog ez számunkra, hogy ismét a fiatalokkal játszhatunk a SEHA Ligában a Szpartak ellen. Mindenki láthatta a kinti mérkőzés, nagy öröm volt az eredmény. Azóta a Szpartak edzőt váltott, teljesen más játékfelfogásban és struktúrában játszik. Egy sokkal agresszívebb és intenzívebben védekező csapatra számítunk. Meg akarjuk nyerni a mérkőzést

– nyilatkozta a klub honlapján Gulyás Péter.

Lékai Máté súlyos sérülést szenvedett
A Veszprém válogatott irányítója idén már nem léphet pályára.

20.15-től a Csurgó elleni NB I-es bajnoki következik, a Veszprém nyolc meccs után hibátlan teljesítménnyel áll a tabella élén, a Somogy megyeiek kilenc ponttal az ötödikek. A felek legutóbb februárban találkoztak egymással, akkor a Veszprém 31-24-re győzött idegenben.

Kiemelt fotó: handballveszprem.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik