Sport

Budapesten szerezhetik meg a 3×3-as kosárlabda-válogatottjaink az olimpiai kvótát

A nemzetközi szövetség (FIBA) pénteken úgy határozott, hogy Budapest ad otthont a 3×3-as kosárlabda utolsó olimpiai selejtezőtornájának. Márciusban még Indiában tartanak egy selejtezőtornát, mindkét nemben 20 válogatottal, ezt követi majd a budapesti kvalifikációs torna.

A nőknél a világbajnoki ezüstérmes magyarok a hollandokkal, az észtekkel, a fehéroroszokkal és Srí Lanka válogatottjával kerültek egy ötösbe Indiában. A húsz résztvevő közül mindkét nemnél három csapat szerez indulási jogot a japán fővárosba. Nincs veszve azonban az olimpiai szereplés akkor sem, ha Károlyi Andrea együttese nem tudja sikerrel venni a tornát, mivel egy hónappal később

a budapesti hatcsapatos tornán is harcba szállhat az utolsó kvótáért, akárcsak a férfi válogatott, amely ugyancsak résztvevője a záró versenynek.

A 3×3-as kosárlabdában tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, amelyet egyetlen palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.

Kiemelt kép: Loic Venance / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik