Sport

Kiesett a 3×3-as kosár-Eb-ről a magyar csapat, ezzel az olimpia is távolabb került

A világbajnoki ezüstérmes magyar női válogatott hosszabbítás után 21-20-ra kikapott a spanyoloktól vasárnap a debreceni 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta válogatott két hónapja a vb-negyeddöntőben legyőzte a spanyolokat, akik ezúttal is nagyot csatáztak, a két csapat fej fej mellett haladt végig. Az utolsó 27 másodperccel a vége előtt 19-19 állt az eredményjelzőn, további kosár híján jöhetett a hosszabbítás.

Jól kezdődött a magyarok számára a ráadás, Goree kosarával egy pontra kerültek a mieink a továbbjutástól, de Sandra Ygueravide Viana váratlan duplája megpecsételte a sorsukat, és a spanyolok jutottak az elődöntőbe.

A magyarok kilencedik helyezettként már nem juthatnak a legjobb három közé a november 1-jei világranglistán, vagyis egyenes ágon nem jut ki az olimpiára a magyar csapat. A fennmaradó négy kvótából hármat a márciusi kvalifikációs tornán osztanak ki, egyet pedig az áprilisi, esélyegyenlőség jegyében sorra kerülő viadalon.

A férfi válogatottnak is befejeződött az Európa-bajnokság, miután megsemmisítő 21-9-es vereséget szenvedett el Litvániától.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik