Sport lineup

50 pontot szórt az elhunyt nagyapjára emlékező kosaras

Hiába szerezte minden idők legtöbb pontját egy bemutatkozó mérkőzésen Kyrie Irving, új csapata, a Brooklyn Nets az ő 50 pontja ellenére is hosszabbításban kikapott szerdán a Minnesota Timberwolves ellen az NBA idei szezonjának második játéknapján.

Irving később elárulta, a meccs napján volt egy éve, hogy elhunyt a nagyapja, ami hatalmas törést okozott a kosaras életében.

Ő volt a legnagyobb szurkolóm. Itt volt ma este velem, éreztem. Megpróbáltam olyan nyugodtan játszani, ahogyan csak tudok. Az előző nap nehezebb volt, a nagymamámmal, az apukámmal és a testvéremmel is beszéltem, érzelmes nap volt. Aztán mikor ma felkeltem, úgy döntöttem, hálás leszek minden egyes napért

– nyilatkozta Irving, aki gyakorlatilag hazaigazolt, amikor a Netset választotta, mert New Jersey-ben nőtt fel.

Érzelmek ide vagy oda, a pályán nagyon hatékonyan tette a dolgát, az első negyedben 12, a másodikban 13, a harmadikban 5, a negyedikben szintén 13, majd a hosszabbításban 7 pontot szórt, így jött össze az 50.

A mezőnyből 51,5 százalékkal dobott (17/33), és pályafutása során harmadszor jutott el legalább 50 pontig. Az utolsó támadásnál a meccset is megnyerhette volna a Netsnek, de elcsúszott, és bár még így is rá tudta emelni a labdát, az lejött a gyűrűről.

„A munka nem lett elvégezve. Nem számít, hány pontot dobtál, ha nem nyered meg a meccset” – értékelt Irving, aki azért emlékezetes estével ajándékozta meg a csapat szurkolóit és saját magát is.

eredmények, NBA:

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 126-125
Indiana Pacers – Detroit Pistons 110-119
Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 94-85
Brooklyn Nets – Minnesota Timberwolves 126-127, hosszabbítás után
Miami Heat – Memphis Grizzlies 120-101
Philadelphia 76ers – Boston Celtics 107-93
Dallas Mavericks – Washington Wizards 108-100
San Antonio Spurs – New York Knicks 120-111
Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 100-95
Phoenix Suns – Sacramento Kings 124-95
Portland Trail Blazers – Denver Nugets 100-108

Kiemelt kép: Nathaniel S. Butler / NBAE / Getty Images / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik