Sport

Nem lehet megvonni Borkai Zsolttól az olimpiai életjáradékot

A Magyar Torna Szövetség visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból Borkai Zsoltot, a MOB korábbi elnökét. A szervezet ezt követően közleményt adott ki, amiben tisztázták, hogy bár többen is hozzájuk fordultak azzal, hogy megvonják-e a tornászként olimpiai bajnok Borkaitól az olimpiai életjáradékot (ez havi 324 ezer forint) szexbotrányát követően, a MOB közölte, hogy erről már a sportpolitikáért felelős miniszter dönt.

Borkai Zsolt kilépett a Fideszből, de polgármester marad
Nyilvánosság elé állt, de csak néhány mondatot mondott a botrányhős polgármester. Nem akar morális hátrányt okozni, ezért függetlenként vezeti Győrt a következő 5 évben.

Az Index megkereste a sportügyekért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumát, azon belül is Szabó Tünde államtitkárt. Az EMMI válaszában a 2004-es sporttörvényre utalt, amely alapján büntetett előéletű vagy próbaidőn lévő személy nem kaphatja az olimpiai életjáradékot, büntetőeljárás alatt állótól pedig meg lehet vonni azt.

Ez pedig azt jelenti, hogy amíg Borkai ügyeiben csak feljelentés született, addig nem lehet tőle megvonni az életjáradékot.

A Párbeszéd és a Jobbik azt szeretné, ha elfogadnának egy törvénymódosítást, aminek következtében az „arra méltatlanná vált” olimpikonok se kaphassák a juttatást.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik