Sport

Felesége örülne neki, ha magyar válogatott lenne a horvát kézikapus

Iva Alilovic, a Szeged kézilabdacsapatában védő Mirko Alilovic felesége nyilatkozott egy horvát lapnak, az interjúban pedig arról beszélt, hogy a háromgyermekes család nagyon jól érzi magát Magyarországon, szeretnek itt élni, írja a hetmeteres.com. És igazából azt sem bánná, ha a 34 éves férje magyar válogatott lenne, mintsem horvát. Korábban erről már írt egy Facebook-posztot, most pedig kérdésre válaszolva elmondta, miért gondolja így.

„Azt hiszem, eleget adott már Horvátországnak és most leginkább a gyerekeire, a családjára van szüksége. És miért fogadnám el, ha magyar válogatott lenne és nem horvát?

Elsősorban azért, mert a magyarok szeretik és elfogadják.

És amikor a horvát nemzeti csapatban játszott, folyton negatív médianyomás alatt voltunk. Erre egyikünknek sincs szüksége” – mondta Iva Alilovic a story.hr-nek.

Mirko Alilovic hét érmet nyert a horvát válogatottal 2008 és 2018 között, volt ezüstérmes olimpián, második és harmadik világbajnokságon, az Európa-bajnokságról pedig két-két ezüstje és bronza van. Ugyanakkor az utolsó, hazai rendezésű Eb elég keserű emlék számára, 2018-ban Horvátország csak ötödik lett, sokan a kapust okolták (aki a torna közben egyszer kiraktak a keretből, majd visszatették), a Rab-szigeten lévő otthona ablakait betörték. Két évvel korábban pedig azt kapta meg, hogy ő Európa legrosszabb kapusa.

Magyarországon, Németországban és Franciaországban is jobban megbecsülnek, mint Horvátországban. Ez egyrészt szomorú, de én nyugodtan nézek a tükörbe

– nyilatkozta Alilovic korábban a Nemzeti Sportnak.

A játékos 2011 óta véd Magyarországon, hét éven át a Veszprémben játszott, tavaly nyáron igazolt Szegedre.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik