Pályán kívül

Kézi-Eb: egy vesztes meccs miatt támadták meg a veszprémi kapus otthonát

Nem éppen úgy sikerült a házigazda a horvát válogatott számára, ahogyan azt tervezték, vagy ahogy a drukkerek elvárták tőlük. Szerdán a hazaiak 30-27-re kikaptak a franciáktól Zágrábban, így pedig csak a harmadik helyen végeztek a középdöntős csoportjukban, azaz legjobb esetben is ötödikek lesznek – a cseheket kéne legyőzniük ehhez pénteken.

Ez 2002 óta a legrosszabb szereplésük az Eb-n, azóta mindig négybe jutottak, két-két ezüstöt és bronzot nyertek ebben az időszakban.

A kapusok mindössze nyolc védést tudtak bemutatni a franciák ellen, a veszprémi – nyártól szegedi – Mirko Alilovic például 26 kapujára tartó lövésből csak hetet hárított, ami 27 százalékos teljesítmény. A 32 éves hálóőrt a torna első meccsén még a mérkőzés emberének választották, ám a következő találkozó nem sikerült neki jól, le is cserélte őt a szövetségi kapitány, a középdöntőre tért vissza.

A horvát Vecernji list cikke szerint a szurkolók is benne látták az Eb-fiaskó egyik okát, ugyanis megtámadták a kapus Rab-szigeten található otthonát.

Kövekkel dobálták meg a házat, több ablakot is betörtek és a tető is megsérült. Senki nem volt otthon a támadás időpontjában. A rendőrség jelezte: nyomozást indítottak.

Mostantól már csak Zágrábban lesznek meccsek az Európa-bajnokságon. A horvátok pénteken 15.30-tól játszanak a csehekkel az ötödik helyért, 18 órától francia-spanyol, 20.30-tól dán-svéd elődöntő lesz. A bronzmeccset és a döntőt vasárnap rendezik, előbbit 18-tól, utóbbit 20.30-tól.

Nyitókép: Europress/DPPI/Laurent Lairys

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik