Sport

Történelmi tettet hajtott végre a Falco

A Szombathely hazai pályán 76-66-ra legyőzte a görög PAOK gárdáját kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A fennállásának első Bajnokok Ligája-szezonjában szereplő Falco a múlt szerdai nyitányon 87-68-ra kikapott a francia Dijon vendégeként, míg a PAOK a török Besiktassal szemben maradt alul 69-60-ra.
Gasper Okorn vezetőedző gondjait fokozta, hogy vírusfertőzés miatt három napig Váradi Benedek csapatkapitány, Filipovity Márkó és Bíró Olivér sem tudott edzeni.

Ennek ellenére egyáltalán nem kezdett megilletődötten a házigazda, amely egyszer sem vezetett ugyan az első negyedben, de kétszer egyenlített és végig szorosan a vendégek nyakán tudott maradni.

A hajrában kilenc ponttal meglépett a PAOK, de a negyed végére négypontos hátrányra feljött a Falco. A második játékrész elején rövid időre már a vezetést is át tudta venni a vendéglátó, amely akkor éppen 11-0-s sorozatnál járt. Változatlanul kiegyenlített volt a mérkőzés, amelynek nagyszünetében a kétszeres görög bajnok négypontos (36-32) előnyben volt.

A harmadik negyedben mindössze annyi változás történt, hogy a Falco többször tudta átvenni a vezetést, de két pontnál soha nem volt több az előnye. A negyedik felvonás 56-55-ös görög vezetésről indult, majd a hazaiak a 6-0-s nyitánnyal rögtön átvették a kezdeményezést.

Kosztasz Flevarakisz együttese összekapta magát, visszakapaszkodott egypontos hátrányra (63-62), de ezzel ellőtte a puskaporát, és az újabb pont nélküli időszak megpecsételte a sorsát. A Falco 9-0-s roham után várhatta a hajrát, amelyben így már nem volt izgalom, és a szombathelyiek végül bravúros győzelmet arattak.

A Falco jövő szerdán a spanyol Zaragozához látogat.

Férfi kosárlabda-BL

D csoport, 2. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PAOK (görög) 76-66 (16-20, 16-16, 23-20, 21-10)

Kiemelt fotó: Facebook/Falco

Ajánlott videó

Olvasói sztorik