Sport

Nagy vereséggel nyitott a Falco a kosárlabda BL-ben

A Szombathely 19 ponttal kikapott a francia Dijon csarnokában szerdán a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A Falco fennállásának első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésére készült a Dijon vendégeként. Gasper Okorn vezetőedző együttese csupán 3-3-ig tartotta magát, ám ekkor a csoport egyik favoritjaként számon tartott hazaiak egy 11-0-s rohammal elhúztak. A folytatásban főként az amerikai Juvonte Reddic révén közelebb zárkózott a Falco, és 20 perc elteltével 42-34 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után 17 ponttal meglépett a Dijon, miközben a mezőny legjobbja a magyar válogatott Filipovity Márkó volt, aki ekkor 19 pontnál tartott. A 63-48-ról induló zárószakaszra már nem maradtak izgalmak, a vendégek sima vereséggel mutatkoztak be a BL-ben. A Szombathely jövő kedden a görög PAOK-ot fogadja.

Férfi BL, 1. forduló, D csoport

Dijon (francia) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-68 (22-17, 20-17, 21-14, 24-20)
A magyar csapat legjobb dobói: Filipovity 22, Reddic 22, Hooker 10

A franciaországi mérlegen a Sopron Basket női csapata javított, amely végig vezetve győzött a BLMA vendégeként az Euroliga új idényének nyitónapján.

Az elmúlt szezonban a hazai rendezésű Final Four negyedik helyén végzett soproniak viszontagságos utazás után érkeztek meg kedden Montpellier-be: Bécsben a 9.30-ra kiírt gép meghibásodott, így csak 14.30-kor indulhattak el.

Ez azt jelentette, hogy egy későbbi csatlakozással, éjfél körül futottak be a mérkőzés helyszínére, és Gáspár Dávid vezetőedző csak szerda reggel tartotta meg az első tréninget.

A magyar bajnok a tavalyi idényhez hasonlóan ezúttal is Franciaországban kezdte meg a nemzetközi évadot, s akkor vereséggel távozott a Carolo Basket csarnokából. Ami a mostani ellenfelet illeti, a Basket Lattes Montpellier Agglomeration (BLMA) – amely ezüstérmet nyert az Európa Kupában és a francia bajnokságban is – az Euroliga selejtezőjében magabiztosan verte a görög Olympiakoszt, így került fel a főtáblára.

A szerdai meccsen a soproniak hamar hétpontos előnyre tettek szert, elsősorban a szerb Jelena Brooks révén. A folytatásban nyolc hazai pontra 15 érkezett, a nagyszünetben 25-39 volt az állás.

A térfélcsere után nyolc pontra feljött a francia csapat, de néhány perccel később ismét 13 pontra nőtt a különbség. Mivel a BLMA a hátralévő időben nem tudott faragni hátrányán, a tavaly ezüstérmes, idén pedig negyedik helyen végzett Sopron értékes győzelemmel kezdte az Euroliga-idényt. Gáspár Dávid együttese jövő csütörtökön a török Fenerbahcét látja vendégül.

Női Euroliga, 1. forduló, B csoport

BLMA (francia)-Sopron Basket 53-66 (17-24, 8-15, 17-14, 11-13)
A magyar csapat legjobb dobói: Brooks 16, Crvendakic 16, Határ 14

Kiemelt fotó: Facebook/Falco KC Szombathely

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik