Sport

Olimpiai kvótát szerzett egy magyar tornász a világbajnokság selejtezőjén

Olimpiai kvótát szerzett Kovács Zsófia, miután a harmincadik helyen végzett egyéni összetettben a Stuttgartban zajló torna-világbajnokság selejtezőjében. A kvalifikáció sportági szabályai szerint nem vették figyelembe annak a 12 válogatottnak a tagjait, akik a csapatversenyben kvótát szereztek tavaly a dohai vagy idén a stuttgarti vébén, így kellett a legjobb húsz közé bekerülni.

A gerendáról Kovács Zsófia és Makra Noémi is leesett, de az ugyancsak hibázó Schermann Bianka és Böczögő Dorina eredménye sem érte el a 12 pontot, vagyis a csapat ezen a szeren nyújtotta a leggyengébb teljesítményt. Talajon Kovácstól három tizedet levontak, Schermann és Böczögő látványos gyakorlatát viszont a közönség vastapssal, a zsűri pedig értékes pontokkal díjazta. Az ugrás Kovácsnak, valamint Péter Sárának kimondottan jól sikerült, de Schermann és Böczögő sem rontott.

Egyéni összetettben Kovács zárt a legjobb helyen (30.), de ez sem bizonyult elegendőnek számára a döntőbe jutáshoz és a nők mezőnyében a szerenkénti döntőkben sem lesznek magyarok. Kovács viszont összetettben hatodik helyen zárt, így ő megszerezte az olimpiai induláshoz való jogot.

Schermann Bianka pontszáma magasabb, mint a húsz kvótaszerző utáni első számú tartalék pontszáma, a szabályok szerint a hazai szövetség dönthet arról, melyik magyar sportoló indul majd Tokióban.

Kiemelt kép: Daniel MIHAILESCU / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik