Sport

Fájdalmas fordulat: Berki Krisztián bukta a világbajnoki szereplést

Pénteken jelentette be Berki Krisztián, hogy edzés közben újra megsérült a válla, ezért ki kell hagynia az október 4-én kezdődő olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságot.

Az UTE sportolója elmondta, hogy az edzések közben sokszor voltak fájdalmai, ezért rendszeresen injekciókat kapott, majd csütörtökön, a bemelegítéskor a vállkörzés során mintha beakadt volna a keze, hallott egy roppanást, és hirtelen nagy fájdalmat érzett, a kezét pedig már nem tudta 45 fok fölé emelni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hétfő délutáni tréning utolsó mozdulatánál olyan érzésem volt, mintha kiment volna a vállam és vissza, de semmi probléma nem volt utána, így nem is foglalkoztam vele

– idézi a magyar szövetség a tornászt.

Azonnal MRI-vizsgálatra került sor, és a diagnózis szerint “egy kis darab lepattant” a vállából. Az orvosok két lehetőséget kínáltak fel számára: vagy azonnal megműtik, de az sem garancia arra, hogy jövő vasárnap versenyezni tud a stuttgarti vb-n, és nagyobb kárt is okozhat, vagy pedig egy nagyobb, tervezett operációra kerül sor a későbbiekben.

Berki elmondta, azonnal konzultált az edzőjével, Kovács Istvánnal, valamint a Magyar Torna Szövetség elnökével, Magyar Zoltánnal, és az a közös döntés született, hogy a testi épségét, az egészségét nem szabad kockáztatni.

„Lelkileg rettentően nehéz, bár úgy érzem, még fel sem fogtam a dolgokat, csak sodródom az eseményekkel”

– mondta Berki, aki azért elutazik a vébére a többieket segíteni.

A 34 éves sportoló legutóbb 2017 áprilisában, a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett, ahol ezüstérmes lett. Ezt követően megsérült, az első műtét ráadásul rosszul sikerült, ezért további két beavatkozásra volt szüksége, és nemrégiben elismerte, hogy soha többé nem lesz százszázalékos a válla.

A 2012-es londoni olimpia bajnoka számára elméletileg nem úszott el a tokiói kvalifikáció lehetősége, arra a jövő tavaszi világkupa-versenyeken és a májusi, bakui Európa-bajnokságon is lesz lehetősége.

Kiemelt kép: Richard Heathcote/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik