Sport

Hosszú Katinka három érmet söpört be szombaton a világkupán

Hosszú Katinka remek napot zárt szombaton az úszók világkupa-sorozatának budapesti állomásán. A Duna Arénában 400 vegyesen fölényesen verte korábbi férje és edzője tanítványát, Ilaria Cusinatót az első aranyéremért.

Hosszú nagyon elverte Tusup új tanítványát
Nemcsak Cusinatót, az egész mezőnyt hatalmas fölénnyel utasította maga mögé 400 vegyesen.

A kilencszeres világbajnok emellett 100 háton bronzérmes lett 1:59.82-es idővel, viszont a nap zárószámában, a 4×100 méteres vegyes gyorsváltóban oroszlánrészt vállalt az első helyezésből: negyedikként ugrott medencébe és bődületes hajrával ért be két századdal az oroszok előtt a célba.

A férfiak 200 méteres pillangóúszásában ugyan nem szerepelt a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf, sem az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás, de helyettük Biczó Bence nyert aranyérmet egy egészen elképesztő hajrá után, 1:58.67 perces idővel.

A szombati program egyik magyar meglepetésével Szentes Bence rukkolt ki, aki 50 méter háton egyéni legjobbjától mindössze négy századdal elmaradva, 25.09 másodperccel második lett az összetett világkupa-versenyben vezető orosz Vlagyimir Morozov mögött. A férfiak 1500-as gyorsszámában Gyurta Gergely 15:11.04 perccel a harmadik legjobb időt úszta.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik